Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αντικαπνιστικός νόμος: Αυστηρά πρόστιμα για καπνιστές οδηγούς

Αντικαπνιστικός νόμος: Αυστηρά πρόστιμα για καπνιστές οδηγούς

Τσουχτερά πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν οδηγοί που καπνίζουν σε καμπίνα επιβατών, ενώ θα τους αφαιρείται και η άδεια οδήγησης
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του αυστηροποιημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500€ και θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για έναν μήνα σε… θεριακλήδες οδηγούς ταξί, λεωφορείων, αλλά και Ι.Χ. δημοσίας χρήση, που θα καπνίζουν εντός των οχημάτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αλλά και τον νέο ΚΟΚ, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε οδηγούς ΙΧ που καπνίζουν ενώ τα πρόστιμα… εκτοξεύονται αν στο ΙΧ υπάρχει ανήλικο παιδί έως 12 ετών.

Πού θα απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα
Απαγορεύεται το κάπνισμα στα αεροδρόμια (εξαιρουμένων των χώρων που θα διαμορφωθούν ειδικά για τους καπνιστές), στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων.

Επίσης θα απαγορεύεται στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων με μετρητή (ταξί) κι αγοραίων, αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Αφαίρεση διπλώματος
Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Σημειώνεται μάλιστα ότι στους οδηγούς που παραβαίνουν τους κανόνες, θα επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Στην ίδια μοίρα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Ακόμη και οι ατμιστές, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν ευρέως πλέον, δεν εξαιρούνται από την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Από την απαγόρευση δεν εξαιρούνται και τα πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

www.ethnos.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ !!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.