Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι προβλέπει η εγκύκλιος – Τέλος το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους

Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι προβλέπει η εγκύκλιος – Τέλος το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους

Εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή τον αντικαπνιστικό νόμο απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κυβέρνηση επιθυμεί καθολική απαγόρευσε του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως ισχύει και στις περισσότερες ευρωπαϊκές. Κυριάκος Μητσοτάκης και Βασίλης Κικίλιας, από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης αποφάσισαν την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ο υπουργός ζητά με την εγκύκλιο του την ορθή και αυστηρή τήρηση του νόμου σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, χώρους εστίασης, αθλητικούς χώρους κ.α.

Στόχος της εγκυκλίου του αντικαπνιστικού νόμου είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού. Βασικό στοιχείο πέραν των απαραίτητων ενεργειών ενημέρωσης του κοινού αποτελεί και η υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου κατά προτεραιότητα.

Ι. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λ.π).

II. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) κ.α.

III. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Φροντιστήρια.

IV. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

V. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

VI. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης

α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας,

β) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής,

δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές,

ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων,

στ) στα παντός είδους κυλικεία,

ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων,

η) στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο με ένα κλικ ΕΔΩ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Φουγάρω όπου γουστάρω

    Δε το καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε εμείς οι καπνιστές να καπνίζουμε σε δημόσιο χώρο. Τόσα χρόνια αυτό κάνουμε και δε πάθαμε τίποτα.

  2. Ανώνυμος

    ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ !!!!!!!!!!!!!!!ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ΄ΑΛΟΓΑ……… CHRISTOS

  3. Anonimos

    Ο Ελλην ο παλιος θα καπνιζει οπου θελει. Ο Νεοελληνακος ο νεος δεν θα καπνιζει καθολου. Ουτε σε ιδιωτικο ουτε σε δημόσιο χωρο. Οπου συλλαμβάνονται θα τιμωρουνται δια τουφεκισμού!!! Ρε τα πιστεύουν αυτά που ψηφιζουν!!! Εφαρμόστηκε ποτέ Νόμος και Διαύγια και Αξιοκρατια στο Ελλαδα!!?? ΟΧΙ ΠΟΤΕ… ΜΟΝΟ οι γλυφτες των κομματων ή αποκομμάτων προοδεύουν σε αυτον τον κωλότοπο. Συμπέρασμα: Όλοι οι Νόμοι ειναι για το ΘεΑθηναι!!! Τιποτε δεν εφαρμόζετε ουτε θα εφαρμοστεί ποτέ γιατι ολο το συστημα ειναι ΚΑΛΠΙΚΟ.🍺🍺🍻🍻😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.