Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η αντικοινωνική οδήγηση θερίζει και στο Αγρίνιο

Η αντικοινωνική οδήγηση θερίζει και στο Αγρίνιο

Προ ημερών έστειλε ένας αναγνώστης την μαρτυρία του από ένα περιστατικό που συνέβη λίγα μέτρα μπροστά από συγγενικό του πρόσωπο. Ήταν άλλη μια περίπτωση αντικοινωνικής συμπεριφοράς πάνω στην οδήγηση που απλώς δεν πήρε μεγάλη έκταση γιατί δεν είχαμε κάποιο θύμα.

Η Τροχαία το κατέγραψε ως «υλικών ζημιών», πιθανότατα ο οδηγός δεν βρέθηκε με μεγάλο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του, οπότε το συμβάν πέρασε όπως πάμπολλα ανάλογα που μπορεί να συμβούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Κι όμως, ο φίλος του agrinionews.gr έλεγε: “Έγινε ένα τροχαίο προς…(αναφέρει την περιοχή), όπου ο αδερφός μου ήταν μάρτυρας αφού ακολουθούσε το αυτοκίνητο που τελικά σχεδόν διαλύθηκε. Ο οδηγός έκανε κόλπα με το αυτοκίνητο, μάρκας …(αναφέρει την μάρκα) και πήγε να πέσει πάνω σε άλλα οχήματα. Επικοινωνώ γιατί ο οδηγός έκανε… πατιλίκια με το αυτοκίνητο κι έφερε σβούρες πρώτου καρφωθεί έξω από το δρόμο, όμως παρά λίγα δευτερόλεπτα θα είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο που μετέφερε και παιδάκια. Ένας ανεύθυνος δηλαδή θα μπορούσε να κλείσει τόσα σπίτια. Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή την πόλη».

Αν αναρωτιέστε γιατί έχουν απαλειφθεί η περιοχή και η μάρκα του αυτοκινήτου τότε δεν ξέρετε καλά τον νόμο για την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, τις ασφαλιστικές, το νομικό μας σύστημα και πολλά άλλα. Και καλώς δεν τα ξέρετε, διότι δεν είναι δουλειά σας να τα ξέρετε.

Αυτό όμως που ξέρει όλη η πόλη, όπως το ξέρει και όλη η χώρα, είναι ότι κάποιοι φέρονται απολύτως ανεύθυνα και αντικοινωνικά σε όλα τους. Ειδικά όμως με το αυτοκίνητο γίνονται δολοφονικά όπλα. Ακόμη και στο πως παρκάρουν στην διαγράμμιση της ελεγχόμενης στάθμευσης μπορείς να δεις την αδιαφορία τους για τον συμπολίτη. Όμως εκεί, τουλάχιστον, δεν βάζουν σε κίνδυνο ζωές. Πλην ίσως του στρες που προκαλούν, μαζί με την οργή, σε κάποιον που βλέπει ότι θα μπορούσε να παρκάρει αν οι συμπολίτες του ήταν κάπως πιο …αλληλέγγυοι, για να πούμε και μια λέξη της μόδας.

Η αντικοινωνική ΚΙ επικίνδυνη οδήγηση είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην πόλης μας. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ανήλικα να οδηγούν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού κάνοντας όσα βλέπουν σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ίσως. Βλέπουμε τον τύπο του «κάγκουρα» να γίνεται όλο και πιο επιθετικός και να αναρωτιέται γιατί δεν του έχουν φτιάξει πίστα ακόμα. Καλά, για το θέμα των μεθυσμένων οδηγών να μην κάνουμε καμιά αναφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που μας έγραψε ο αναγνώστης: δεν πάει άλλο, κάτι (συνταρακτικό) πρέπει να γίνει σε αυτή την πόλη…

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.