Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αντιπεριφερειάρχης, εμπορικός σύλλογος και πρώην δήμαρχος Λευκάδας καταδικάζουν τα λεγόμενα Σκιαδαρέση

Αντιπεριφερειάρχης, εμπορικός σύλλογος και πρώην δήμαρχος Λευκάδας καταδικάζουν τα λεγόμενα Σκιαδαρέση

Ένα μπαράζ δημοσίων τοποθετήσεων εκφράζεται στη Λευκάδα με τις οποίες  καταδικάζονται τα λεγόμενα του προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση τα οποία προσέβαλαν τους Αιτωλοακαρνάνες και άλλους “γείτονες” του νησιού.

Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας (φωτό www.mylefkada.gr)

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά 

Η Λευκάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός, όπου η φυσική ομορφιά συναντά τη ξεχωριστή επτανησιακή ταυτότητα, και αναβαθμίζεται συνεχώς με τα έργα υποδομών και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Είναι τόπος ανοικτός, φιλόξενος και έτσι θα παραμείνει.

 Καταδικάζουμε τις απρέπειες που βλάπτουν τη Λευκάδα και τους Λευκαδίτες.

 Για εμάς, η φιλοξενία, η εξυπηρέτηση, το χαμόγελο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και χαρακτηρίζουν την κάθε μας συναλλαγή με τους επισκέπτες του νησιού μας, από όπου και αν προέρχονται αυτοί.

 Η έλλειψη κουλτούρας φιλοξενίας και τουριστικής συνείδησης, η αγένεια και η προχειρότητα, από όπου και αν πηγάζουν, εκφράζουν αυτούς που τα λένε και τα διαδίδουν, και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους γνήσιους Λευκαδίτες, που ζουν, διαχρονικά, αρμονικά και με αλληλοσεβασμό με τους γείτονές τους.

 Η Λευκάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός και μια ξεχωριστή εμπειρία.

 Περιμένουμε να υποδεχθούμε θερμά, με την αυθεντική επτανησιακή φιλοξενία, οποιονδήποτε θέλει να ζήσει την εμπειρία «Λευκάδα».

 Προσκαλούμε ιδιαίτερα τους γείτονές μας να ζήσουν φέτος την εμπειρία της Λευκάδας των διακοπών!

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας 

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει και αφορά σχόλια του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν δημιουργήσει αρνητική εικόνα του νησιού μας στους όμορους νομούς και όχι μόνο,το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας ξεκάθαρα   καταδικάζει τέτοιου είδους απόψεις, απ’όπου και αν προέρχονται και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι απόψεις αυτές είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν ούτε τον εμπορικό ,ούτε τον  επαγγελματικό κόσμο της Λευκάδας αλλά ούτε και κανέναν Λευκαδίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ι. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ, ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

«Δεν φτιάξαν… οι Γύφτοι τα καρφιά»

     Η τελευταία ανάρτηση – δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την οποία θεωρεί ότι η Λευκάδα θα καταστεί ‘’γύφτικος προορισμός’’, επειδή θα εισβάλουν σ’ αυτήν από τις γειτονικές περιοχές τουρίστες (Ήπειρος, Αιτωλ/νία, κ.λπ.), το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρισθεί, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ!

Ανεξαρτήτως φρασεολογίας, η αντίληψη που διατυπώθηκε, δεν είναι καινούργια. Με καλυμμένο τρόπο τίθεται από ορισμένους, σε κάθε ευκαιρία. Θυμίζω πρόσφατες (περσινές), αντίστοιχες δηλώσεις, περί «Φτωχών Βαλκανίων» που εισρέουν στη Λευκάδα. Σημασία όμως έχει, ότι είναι μειοψηφική σε επίπεδο κοινωνίας.

     Η άποψη αυτή είναι απολύτως συντηρητική, δεν παίρνει υπ’ όψιν της την πραγματικότητα και αναφέρεται σε μια ιδεατή Λευκάδα. Γιατί, άλλο πράγμα (και ορθά) να προσπαθείς να βελτιώσεις το τουριστικό προϊόν σου και άλλο αυτό που έχεις, να το ‘’καταριέσαι’’. Γιατί εν τέλει, όλο αυτό, κάνει κακό στη Λευκάδα!

Η Λευκάδα, πριν ακόμη από την επανάσταση του 1821, είχε αναπτύξει τεράστιους δεσμούς για ιστορικούς, εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους λόγους με τις γειτονικές περιοχές. Οι δεσμοί αυτοί συνεχίζονται, χωρίς διακοπή, εδώ και 200 χρόνια.

Η Κίνησή μας, τώρα, αλλά και κατά την διάρκεια που διαχειριζόνταν από θέση πρώτης ευθύνης, ως Δημοτική Αρχή, τις τύχες του τόπου, προώθησε με κάθε τρόπο αυτήν τη συνεργασία, στην πράξη. Ποιο  σημαντική μας στιγμή, υπήρξε η συνεργιστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων, με το Δήμο Ακτίου/Βόνιτσας, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τις 16/8/2017. Παραλλήλως, συζητούσαμε για επέκταση αυτής της συνεργασίας και σε άλλους τομείς (π.χ. τουρισμός, κ.λπ.).

Από παλιότερες δημοτικές αρχές, είχαν επίσης αναπτυχθεί συνεργασίες στο θέμα της αποχέτευσης και της ύδρευσης. Αντιστοίχως, συνεργασία του Δήμου Λευκάδας υπάρχει και με Δήμους της Ηπείρου (Πρέβεζας, Ζηρού) σε θέματα ύδρευσης.

Η ίδια συνεργασία έχει αναπτυχθεί και στον ιδιωτικό τομέα (τουρισμός, επιχειρήσεις, οικοδομή, κ.λπ.).

Είναι προφανές, ότι τα οφέλη από αυτές τις συνεργασίες είναι πολλαπλά, για όλα τα μέρη.

     Ας σταματήσουν επομένως, οι κοντόφθαλμες αντιλήψεις και η φρασεολογία χαμαιτυπείου που εσχάτως έγινε της μόδας και από θεσμικούς παράγοντες.

     Για μας η Λευκάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, μια ανοιχτή κοινωνία για να υποδεχτεί τον οποιοδήποτε επισκέπτη. Και δεν είναι πρόσκαιρα ανοικτή. Είναι και θα είναι για πάντα!

     Οι μέρες που έρχονται είναι, στον οικονομικό τομέα, πολύ δύσκολες.

Μερικοί προτιμούν, ως διέξοδο στα αδιέξοδά τους, την πολιτική υπνοβασία!

     Δικαίωμα τους! Αρκεί να μην βλάπτουν τον τόπο!

     Πρέπει να το καταλάβουν, για να παραφράσω τον ποιητή…

     «Δεν φτιάξαν… οι γύφτοι τα καρφιά».

     Και κανείς μας, να μην το ξεχνά!!!

Λευκάδα 17/5/2020                                                          Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Δημοτικός σύμβουλος  –

πρώην δήμαρχος Λευκάδας

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.