Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπλημμυρικά έργα στον Εύηνο

Αντιπλημμυρικά έργα στον Εύηνο

εύηνοςΤον τρόπο δημοπράτησης ενός πολύ σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην Αιτωλοακαρνανία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Βόνιτσα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη χρηματοδότηση του έργου «Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Εύηνου, έτους 2016-2017» που κρίνονται εξαιρετικά επείγουσες, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Μπαλαμπάνης, πρόκειται για παρεμβάσεις στον ποταμό Εύηνο, ύστερα από τις τελευταίες πλημμύρες (2/2/2015).
Για την αντιμετώπιση της δημιουργηθείσας κατάστασης προτάθηκαν τα εξής μέτρα:
1. Χωματουργικές διαμορφώσεις, μεταφορά υλικών κοίτης από υψηλές θέσεις σε χαμηλότερες και αποψίλωση στις διατομές ανάντη και κατάντη των γεφυρών, για την κατά το δυνατόν υψομετρική ομαλοποίηση της περιοχής, προκειμένου να υπάρξει πιο ομοιόμορφη κατανομή της ροής στα κεντρικά φατνώματα
2. Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων των δύο αναβαθμών κατάντη της γέφυρας
3. Πλήρωση με κατάλληλη λιθορριπή των περιοχών μεταξύ των αναβαθμών που έχουν υποστεί διάβρωση και απόπλυση υλικού
4. Απομάκρυνση των συντριμμιών από την περιοχή του φατνώματος
5. Αποκατάσταση και προστασία με λιθορριπή της περιοχής του κατεστραμμένου βάθρου
6. Αποκατάσταση παράκτιων αναχωμάτων στις εκβολές του Ευήνου
Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν ύστερα από τη δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου, με την εφαρμογή της Ανοικτής Διαδικασίας του άρθρου 27 του Ν.4412/2016, για έργα άνω του ορίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.