Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπολίτευση δήμου Ξηρομέρου: προέκυψαν στοιχεία που επιτέλους οι δημότες μας θα καταλάβουν με τι έμπλεξαν

Αντιπολίτευση δήμου Ξηρομέρου: προέκυψαν στοιχεία  που επιτέλους οι δημότες μας θα καταλάβουν με τι έμπλεξαν

ntina_samaraΑνακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξηρομέρου

Επειδή υπάρχει έντονη επιθυμία και συνάμα προσπάθεια διάσπασης της ομαλής συνέχειας της μείζονος αντιπολίτευσης , η οποία φυσικά και δεν διαταράσσει τους κόλπους της , θα πρέπει να μνημονεύσω επιγραμματικά  ότι  είμαστε η μοναδική παράταξη που με  ιδία οικονομικά μέσα  (τα οποία προέρχονται καθαρά από την Πρόεδρο της)  προσπαθούμε να βάλουμε φρένο  στην ασυδοσία και κακοδιαχείριση του τόπου  από   το νυν Δήμαρχο και την παράταξη του.

Θυμίζω ότι ο Προϋπολογισμός που για μια ακόμη φορά κατακερματίζεται    και κατασπαταλάται  είναι  μη σύννομος  .  Εγκρίθηκε με  πολιτικές πλάτες  εις υγείαν μερικών καλοθελητών .

Έτσι οι  ακέραιες  ενέργειες μας  πέτυχαν ,  στο μέτρο του δυνατού ,  το στόχο τους   αφού  με την πρώτη ένσταση την οποία υποβάλλαμε   επιτύχαμε να επιστραφεί ο  ανακριβής προϋπολογισμός  και να διορθωθεί  από δάνειο ανύπαρκτο  και από εξόφθαλμα και δήθεν  ισοσκελισμένα έξοδα και έσοδα . Παρά βέβαια  την  υποβολή   δεύτερης  προσφυγής   επί του  διορθωμένου πλέον, αλλά για μια ακόμη φορά , μη σύννομου  προϋπολογισμού  και  την αποστολή   εξωδίκου δηλώσεως  στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να τηρηθεί ο νόμος  , η διοίκηση κώφευσε, σε συνεννόηση  και με  εντελώς προσχηματικούς λόγους   απέρριψε  την  προσφυγή  με μη νόμιμη αιτιολογία .

Για το λόγο αυτό ζητήσαμε με εισαγγελική παραγγελία αντίγραφα του φακέλου   ώστε να ελέγξουμε ,  για μια ακόμη φορά τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν  στην  απαράδεκτη απόφαση  έγκρισης ενός προϋπολογισμού φαντάσματος . Από  τον έλεγχο  που  πράττουμε  , τα αποτελέσματα του θα δοθούν στην δημοσιότητα, προέκυψαν  τέτοια στοιχεία    που  επιτέλους οι δημότες μας θα καταλάβουν  με τι έμπλεξαν (αν και ήδη το έχουν αντιληφθεί) .

Φυσικά  τα στοιχεία  ήδη  στάλθηκαν  και θα εισαχθούν στη Βουλή με σχετική επερώτηση

Η πολιτική ασυδοσία και  η παραπολιτική     δεν σταματά φυσικά  στον Προϋπολογισμό  , αγγίζει και τον  ισολογισμό 2013 όπου επί άλλης σχετικής προσφυγής  αφέθηκε και πέρασε άπρακτη η προθεσμία   εξέτασης  της με αποτέλεσμα  η απόφαση που έλαβε  το Δημοτικό Συμβούλιο (οι δημοτικοί σύμβουλοι του κου Γαλούνη)  να τεκμαίρεται ως νόμιμη και πλέον εκτελεστή. Αυτό γίνεται ώστε ο Δήμος να  ζητήσει και εκταμιεύσει το περιβόητο δάνειο που θα βάλει πλέον σε σοβαρές περιπέτειες το Δήμο Ξηρομέρου για πολλά χρόνια . Στο προσεχές  λοιπόν Δημοτικό Συμβούλιο  αλλά και στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής η μείζονα  αντιπολίτευση θα παραμείνει ενωμένη , ακλόνητη  από τις   θέσεις της  με  κύριο μέλημα  να συνετίσει  το παράλογο  και να αποτρέψει   την παρακμή.

ΑΣΤΑΚΟΣ 22/5/2017

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ    ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.