Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Αντιπολίτευση Θέρμου για τα αντισταθμιστικά: Ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση

Ο Θ. Κασόλας
Ο Θ. Κασόλας

Ο συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για το δήμο Θέρμου» , αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ.Θ.Κασόλα αναφέρει τα ακόλουθα απαντώντας σε ανακοίνωση του δημάρχου για το ζήτημα των αντισταθμιστικών:

 «Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΩ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ».

Το να μην τεκμηριώνεις τον ισχυρισμό σου και να μην αντιδράς απέναντι σε αυτόν ή αυτούς που ευθύνονται για απώλεια δημόσιων εσόδων, δεν είναι υπεύθυνη στάση ανθρώπου που ασκεί εξουσία, αλλά πολιτική πράξη,  σε μνημονιακή περίοδο.

Ο γράφων την απαντητική επιστολή που κρύβεται πίσω από το «γραφείο του Δημάρχου Θέρμου», που το ύφος γραφής αλλά και ο τρόπος δράσης του την προεκλογική περίοδο του 2014  τον φωτογραφίζουν,  μιλά για υπονομευτές,  όταν τα γεγονότα αποδεικνύουν  το αντίθετο και βροντοφωνάζουν περί της μαύρης προπαγάνδας που επιχειρείται.

Και μην ξεχνάμε τι λέει ο  θυμόσοφος λαός μας: «Κι αλευρωμένος να’ ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει»

Ο κόσμος όμως έχει και μνήμη και κρίση, κι αναγνωρίζει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος με παραπληροφόρηση ξιφουλκεί εκ του ασφαλούς και προσπαθεί να κρύψει ανεπάρκειες κι αδυναμίες και έλλειψη γνώσης των θεμάτων και την απουσία σχεδίου και στρατηγικής.

Συγκεκριμένα,  δυο αποφάσεις πήρε το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των αντισταθμιστικών του Ευήνου, στη δημοτική αυτή θητεία, στις οποίες όχι μόνο συμφωνήσαμε, γιατί ήταν για το καλό του δήμου, αλλά προτείναμε και τρόπο έτσι ώστε η διεκδίκησή μας να είναι πιο ισχυρή. Τότε, τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και  δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, δεν αποδέχτηκαν τον επιστημονικό τρόπο διεκδίκησης των  χρημάτων κι όχι μόνο αυτό. Επειδή δεν ήθελαν να παραδεχτούν το λάθος τους, δεν παρουσίασαν στο δημοτικό συμβούλιο την αρνητική απάντηση της ΕΥΔΑΠ για χρηματοδότηση. Αντίθετα, επιχαίρουν για χρηματοδοτήσεις που είναι ασπιρίνες μπροστά σε αυτά  τα οφέλη που επιφέρει ο Εύηνος στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επειδή σε αυτό το δημοσίευμα φκιασιδώθηκαν και παρουσιάστηκαν κήνσορες εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων, επειδή ακόμη αφήνονται αιχμές περί εμποδίων στην επιδίωξή τους για τα αντισταθμιστικά,  καλούμε δημόσια να κατονομάσουν αυτούς που τους παρεμπόδισαν και να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία,  γιατί θέλουμε φως σε όλα τα δρώμενα του  τόπου,   προκειμένου ο πολίτης,  να μπορεί να βγάζει σωστά συμπεράσματα. Βέβαια η αναφορά σε πολιτικούς, οι οποίοι έχουνε θέσεις σήμερα και στην νομοθετική και στην εκτελεστική εξουσία, θα έπρεπε να γίνει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στις 23/12/2017 όταν συζητούνταν το θέμα και να ζητηθούν εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρο της Βουλής ή έστω να υπάρξει κάποια διαμαρτυρία για τα λεγόμενά του. Όμως τίποτα. Και αφού τα αντισταθμιστικά χάθηκαν, τα πανό διαμαρτυρίας που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν μπήκαν κ. Κωνσταντάρα; Οι λεονταρισμοί περί βέτο στον Υπουργό Εσωτερικών από τον Δήμο Θέρμου, δεν νομίζω ότι μπορούν να πείσουν κανένα.

Και κάτι τελευταίο,  κύριε……,   της  σύνταξης  του εν λόγω κειμένου. Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κασόλας, δεν έκανε  καμία ανάλυση των ωφελημάτων από τα αντισταθμιστικά. Επόμενο όμως είναι,  όποιος καταλαβαίνει την ουσία των δημοσιευμάτων να ψάχνει, να βρίσκει και να γράφει.  Επομένως η αναφορά σας σ’ αυτόν είναι ατυχής και παντελώς ψευδής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.