Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Aντιπολίτευση Θέρμου: καταψηφίστηκε η διοίκηση και η οικονομική κατάσταση του δήμου υπό τον κ. Κωνσταντάρα

Aντιπολίτευση Θέρμου: καταψηφίστηκε η διοίκηση και η οικονομική κατάσταση του δήμου υπό τον κ. Κωνσταντάρα

Την περασμένη Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 ,το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου έλαβε χώρα η εδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον   «απολογισμό πεπραγμένων έτους 2017 της Δημοτικής Αρχής .  Για τη συνεδρίαση αυτή αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη της αντιπολίτευσης «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου»:

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, έγινε η ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου έτσι όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Δήμων & Κοινοτήτων,  με θέμα ημερήσιας διάταξης:  «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2017 σ’ ότι αφορά: Τη διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου».

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming.  Αυτό έγινε για πρώτη φορά σε απολογισμό. Το είχαμε ζητήσει και στο Δ.Σ. στις 16/07/2018 τονίζοντας πως μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όπως επικαλούνταν οι διοικούντες τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν αρκετοί  Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συνδυασμών, ο κ. Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, ο πρώην Δήμαρχος Πορφύρης Θεόδωρος καθώς και πολίτες.

Σχεδόν απ’ όλες τις τοποθετήσεις καταδείχθηκε η έλλειψη έργων ανάπτυξης  στον Δήμο παρόλο που υπήρχαν πόροι (χρήματα και προσωπικό). Ότι υπήρχαν πόροι και δεν μπόρεσαν να τους απορροφήσουν, αναφέρθηκε και στον απολογισμό που έκανε ο συνδυασμός του κ. Κωνσταντάρα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης επακολούθησε η ψηφοφορία για τον απολογισμό των πεπραγμένων στη Διοίκηση και την οικονομική κατάσταση του δήμου για το 2017. Ψηφοφορία για την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε, όπως είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο άλλη μια έλλειψη, που είναι βασική, γιατί οι προοδευμένοι δήμοι έχουν επιχειρησιακό σχέδιο, όπως ορίζει η νομοθεσία και ετήσιο πρόγραμμα, που είναι η εξειδίκευση αυτού.

Τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός καταψηφίστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους με ψήφους:   11 ΚΑΤΑ +  10 ΥΠΕΡ.  Και τούτο γιατί παρόλο που ο Δήμαρχος είχε στη διάθεσή του χρήματα και προσωπικό δεν κατόρθωσε να κάνει έργα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος Πορφύρης Θεόδωρος, όταν προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού του κ. Κωνσταντάρα αλλά και από το ίδιο, πήρε το λόγο, υπερασπίστηκε το έργο της θητείας του και καταλόγισε στο νυν δήμαρχο ανεπάρκεια έργου.

Τέλος, όταν ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου ανέβηκε στο βήμα να τοποθετηθεί και να κάνει ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννης Κων/νος  δεν τον άφησε να ολοκληρώσει επικαλούμενος την υπέρβαση του χρόνου ομιλίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα παραπάνω και τις αναλυτικές τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την συνεδρίαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.