Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Αντιπολίτευση Θέρμου: «Η τακτική της Δημοτικής πλειοψηφίας έναντι των δικαιωμάτων των Δημοτικών Συμβούλων»

Αντιπολίτευση Θέρμου: «Η τακτική της Δημοτικής πλειοψηφίας έναντι των δικαιωμάτων των Δημοτικών Συμβούλων»

Σε ανακοίνωση ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ» αναφέρεται στην «τακτική της Δημοτικής πλειοψηφίας έναντι των δικαιωμάτων των Δημοτικών Συμβούλων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 28.1.2022 συνεκλήθη η Ο.Ε. του Δήμου Θέρμου, μετά από πρόσκληση που δόθηκε στα μέλη της την Τρίτη 25.1.2022.

Στις 25 Ιανουαρίου 2022, το μέλος της Ο.Ε. και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ-ος Θεόδωρος Κασόλας, ζήτησε επιπρόσθετο πληροφοριακό υλικό, απαραίτητο για το θέμα με τίτλο: «Τροποποίηση της αριθμ. 294/2021 απόφασης της Ο.Ε. ως προς το ύψος των πιστώσεων της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και κατάργηση της απόφασης 347/2021 λόγω σφαλμάτων στις διατυπώσεις της».

Ας σημειωθεί ότι όλες αυτές οι συζητήσεις στην Ο.Ε. για τροποποίηση απόφασης και ακύρωση απόφασης της Ο.Ε. έγιναν όχι λόγω λαθών,  αλλά γιατί καθυστέρησε η πλειοψηφία να αποφασίσει  τι μικροπαρεμβάσεις  θέλει να γίνουν.

Ο μόνιμος μηχανικός του Δήμου στον οποίο απευθύνθηκε ο κ. Κασόλας, δεν του έδωσε από τα αιτηθέντα, ούτε το ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  βάσει του οποίου  υπήρξε αυτή η πίστωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ούτε την ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του έργου με τίτλο  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ».  Δεν γνώριζε ούτε ο μηχανικός, πριν τη συνεδρίαση της Ο.Ε., ποια θα ήταν η πρόταση  της πλειοψηφίας, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε πριν την συνεδρίαση, καθώς μόλις τότε μοίρασε την πρόταση ο πρώην και νυν αντιπρόεδρος της Ο.Ε.

Όταν  δεν απέδωσε η προσπάθεια παραλαβής των αιτηθέντων – κυρίαρχα του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ της συγκεκριμένης  χρηματοδότησης – κατατέθηκε  από τον κ. Κασόλα γραπτό αίτημα με αριθ. πρωτ. 456/26-1-2022 του Δήμου Θέρμου στον Πρόεδρο της Ο.Ε. και Δήμαρχο κ-ο Κωνσταντάρα για τα προαναφερόμενα, αίτημα που δεν απαντήθηκε  ποτέ.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να μας παρέξει τα στοιχεία που ζητήθηκαν – και τούτο δεν έπραξε – για να μην μπορεί να  καταστεί εφικτή η αντιστοίχιση έργων, μεταξύ των έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών που εγκρίθηκαν απ΄το Υπουργείο κι είναι αποτυπωμένα στο Τεχνικό Δελτίο, κι αυτών που τελικά αποφασίζει η διοίκηση να κάνει.

Τελικά η δημοτική πλειοψηφία κατάτμησε την απομένουσα  πίστωση  δημιουργώντας δύο έργα με τέτοιους προϋπολογισμούς, ώστε να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση.

Κατά τα άλλα……Προχωράμε……με διάθεση για συνεργασία……

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.