Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιπολίτευση Θέρμου: «Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει αντοχή»

Αντιπολίτευση Θέρμου: «Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει αντοχή»

«Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει αντοχή», τιτλοφορείται ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου αναφορικά με το έργο κατασκευή του προαυλίου του Γυμνασίου. Αναλυτικά αναφέρει ο συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» του Θ.Κασόλα:

Με μυστικοπάθεια και κρυψίνοια, με απαξίωση θεσμών και υποβάθμιση της νοημοσύνης, με ανυπόστατες δικαιολογίες και περίσσεια κομπορρημοσύνη, ο κ. Κωνσταντάρας,  επί δυο χρόνια πορεύτηκε εντελώς ασύνετα και με υστεροβουλία στέρησε  απ’ τους μαθητές του Γυμνασίου αυτό που τους όφειλε.

Δίχως να κάνει το αυτονόητο, αυτό που οι περισσότεροι του υποδείκνυαν αλλά και με πρωτοφανή επίδειξη εμμονής για ανάθεση του έργου  πάντα στην ίδια  Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία, έρχεται  με ανακοινώσεις του και επαίρεται για τα δήθεν κατορθώματά του για το έργο της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ και καταφέρεται κατά της αντιπολίτευσης, πως δήθεν είναι η υπαίτιος της καθυστέρησης της εκτέλεσης του έργου. Αιτία, η αναμενόμενη στον Δήμο και στην Επίτροπο του νομού απόφαση της ολομέλειας του VII τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σώφρονα πολιτική πράξη όμως  θα ήταν  να ενημερώσει επ’ ακριβώς για το περιεχόμενό της.  Μην προσπερνάμε ότι το ίδιο το όργανο έχει λάβει προ καιρού άλλη απόφαση για το ίδιο θέμα.

Άλλωστε, η συνήθης έπαρση του κ. Κωνσταντάρα, τον οδηγεί κατηγορούμενο αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις  18-12-2018 για άλλο έργο με ανάθεση.

Επειδή οι ανυπόστατοι και ψευδείς ισχυρισμοί του γίνονται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παραθέτουμε τα πλήρη στοιχεία της πορείας του έργου για να έχουν οι δημότες μας την ακριβή εικόνα, την οποία σκόπιμα θολώνει, για να καρπωθεί ο ίδιος προεκλογικά το έργο.

 1. Παρά τις εισηγήσεις όλων, ο κ. δήμαρχος αντί να κάνει δημοπρασία για το έργο, επικαλέστηκε το κατεπείγον και κατέφυγε σε ανάθεση.

Κάνει την ανάθεση με διαπραγμάτευση με έκπτωση 4%, όταν οι εκπτώσεις που δίνονται στους ανοιχτούς διαγωνισμούς σε αυτές τις περιπτώσεις, υπερβαίνουν  το 50%. Οι πάντες διαμαρτύρονται. Διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση που συνιστά την άμεση εκτέλεση του έργου με δημοπρασία, διαμαρτύρονται επίσης και αρκετοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, διαμαρτύρεται και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Αγρινίου. Ο κ. Κωνσταντάρας κωφεύει.

 1. Ακολουθούν έξι προσφυγές. ΜΙΑ ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Αγρινίου, ΔΥΟ ο κ. Κωνσταντάρας, ΔΥΟ η Ανάδοχος εταιρεία ΕΡΜΩΝ ΑΤΕ και ΜΙΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ιδού το οφθαλμοφανές ψέμα, καθότι η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής μιλάει για ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδού η μαύρη προπαγάνδα.
  • Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν πάντα κι εξακολουθεί να είναι υπέρ της εκτέλεσης του έργου με νόμιμες κι αδιάβλητες διαδικασίες. Δεν φέρνει προσκόμματα στη άσκηση των καθηκόντων του κ. Κωνσταντάρα, αρκεί οι ενέργειές του να είναι σύννομες, αδιάβλητες και διαφανείς.

Αν ο κ. δήμαρχος είχε ακολουθήσει απ’  την αρχή την οδό που του προτείναμε, ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

 1. Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίπτει κι αυτό με τη σειρά του την πληρωμή λογαριασμού για τους ίδιους λόγους για τους οποίους την απέρριψε και η Επίτροπος του νομού. Οι λόγοι αυτοί ήταν:
  • Δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, για να χαρακτηριστεί το έργο ως κατεπείγον.
  • Δεν έπρεπε να χορηγηθεί προκαταβολή.
  • Δεν συγκροτήθηκε νόμιμα η επιτροπή ανάθεσης.
  • Δεν έπρεπε ο κ. δήμαρχος (ήταν αναρμόδιος) να ξανακαλέσει την ίδια εταιρεία για συμπληρωματική έκπτωση.
  • Η απόφαση ανάθεσης δεν κοινοποιήθηκε στους άλλους εργολήπτες.
 2. Στους παραπάνω λόγους το Ελεγκτικό Συνέδριο προσθέτει κι άλλους. Ένας εξ αυτών είναι ότι δεν στοιχειοθετείται το κατεπείγον, εξαιτίας του από 24.7.2017 εγγράφου που είχε στείλει η ανάδοχος εταιρεία στον Δήμο Θέρμου, σύμφωνα με το οποίο η ανάγκη αναδιαμόρφωσης του προαυλίου χώρου είχε προταθεί από αυτή στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου της αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του Γυμνασίου Θέρμου, στην υλοποίηση του οποίου συμμετείχε ως μέλος της αναδόχου κοινοπραξίας.
 3. Είναι πρόδηλο, ότι δεν μπορεί η Επίτροπος και Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι υπονομευτές του έργου του δημάρχου. Είναι πασιφανές ότι η αντιπολίτευση και σύμβουλοι του κ. Κωνσταντάρα είχαν σοβαρούς λόγους και καταψήφιζαν. Άρα τα περί υπονόμευσης είναι φληναφήματα για να μπορούν να πειστούν όσοι ακόμη του απέμειναν κι αυτό, γιατί υπάρχει η εξουσία και ο θεσμικός του ρόλος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η μια και μοναδική αλήθεια!!!

Μας ενδιαφέρουν οι ενημερωμένοι συμπολίτες και οι επόμενες γενιές!!!

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Ανώνυμος

  εχετε κουρασει και οι δυο..αλλαξτε ροτα..σας βαρεθηκαμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.