Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΑ προς “Ανατροπή Τώρα”: να παραιτηθείτε εσείς από τον λαϊκισμό

Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΑ προς “Ανατροπή Τώρα”: να παραιτηθείτε εσείς από τον λαϊκισμό

ΔΕΥΑΑΗ δημοτική παράταξη Αγρινίου «Ανατροπή Τώρα» ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο και με ανακοίνωση τις παραιτήσεις Παπαναστασίου-Σκορδόπουλου αναφέροντας πως κατασκευάστηκε, χωρίς την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων, έργο άντλησης ακατάλληλου νερού με υποβρύχιο μηχάνημα από τη μικρή λίμνη Στράτου κάτω από τη γέφυρα του Αχελώου και στο σημείο που αρχίζει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι και ότι διοχετεύθηκε στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης απ’ ευθείας και χωρίς καμία επεξεργασία αυτό το ακατάλληλο για πόση νερό.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση της Παράταξης «Ανατροπή Τώρα» την κάλεσε “να παραιτηθεί  από τον λαϊκισμό”. Αναλυτικά δήλωσε:
«Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να κινδυνολογείτε με ψέματα. Συνεχίζετε να μας κατηγορείτε ψευδώς ότι το συγκεκριμένο αντλητικό σύστημα διοχέτευε  απευθείας και χωρίς καμία επεξεργασία, μέχρι και τις 27 /9/2017, στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Στράτου ακατάλληλο προς πόσην νερό. Όπως σας έχουμε ήδη απαντήσει, στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο η ΔΕΥΑΑ πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αναλύσεις και εργασίες – δοκιμές  προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.
Αρμόδιες για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού είναι αποκλειστικά οι υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες ελέγχουν σε τακτά διαστήματα την ποιότητα του διανεμόμενου προς πόσην νερού. Σας παραθέτω λοιπόν 3 αναλύσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν  στις 21/09/2017 σε βρύσες κατοικιών και επιχειρήσεων της Δ.Ε. Στράτου και συγκεκριμένα σε Όχθια, Στράτο και Κυψέλη. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος κινδυνολογεί με ψέματα. Όλοι οι παράμετροι που επικαλείστε είναι στο 0 (κολοβακτηριοειδή 0, E. coli 0, Στρεπτόκοκκους 0 ).
Πιστοποιείται δηλαδή ότι οι κάτοικοι της Δ.Ε. Στράτου υδρεύονταν και υδρεύονται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.
Στην προτροπή σας λοιπόν να παραιτηθούμε σας καλούμε να παραιτηθείτε εσείς από τον λαϊκισμό και να σταματήσετε επιτέλους την ακροβασία μεταξύ ανευθυνότητας και άκριτης λασπολογίας».
Με την ανακοίνωση επισυνάπτονται τα ακόλουθα πιστοποιητικά των αναλύσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.