Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Aντισταθμιστικά στο Μεσολόγγι για το κλείσιμο του στρατοπέδου υπόσχεται ο Καμμένος

Aντισταθμιστικά στο Μεσολόγγι για το κλείσιμο του στρατοπέδου υπόσχεται ο Καμμένος

stratopedoΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς σχετικά με τη διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων,
Ο Υπουργός επαναλαμβάνει ότι η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης – εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.
Στο προαναφερθέν πλαίσιο, σημειώνει, η εκπαίδευση των Ν/Σ οπλιτών θα πραγματοποιείται, από τον Μάρτιο 2018 και εξής, στις Μονάδες εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωσή τους σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσής τους και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.
«Στη βάση των προαναφερθέντων η λειτουργία όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) μετά την αλλαγή της διαδικασίας κατάταξης επανεξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που τα επηρεάζουν. H αναδιοργάνωση αφορά στο σύνολο των ΚΕΝ και συνεπώς και στο 2/39 ΣΕ», αναφέρει ο κ. Καμμένος που ωστόσο ενημερώνει ότι το ΥΠΕΘΑ, αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα του Συντάγματος και της πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και τις κοινωνικές παραμέτρους της αναδιοργάνωσης σχεδιάζει αντισταθμιστικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.
Ουσιαστικά ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει όσα ανέφερε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και σε άλλους βουλευτές ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ.Βίτσας έχει συγκεκριμενοποιήσει τα αντισταθμιστικά κάνοντας λόγο για παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου και συνεδριακό κέντρο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πωτης

    Προς το παρον θα παρετε λαθρομεταναστες και για να μην παραπονιεστε μερικους θα τους ντυσουν ευζωνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.