Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Αντίθετος με την αλλαγή ώρας της Ανάστασης ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Αντίθετος με την αλλαγή ώρας της Ανάστασης ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κόσμας και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Η επιστολή των δύο Ιεραρχών αφορά τον εορτασμό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και του Αγίου Πάσχα.

Αρχικά οι δύο Αρχιερείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, διότι το φετινό Πάσχα όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς.

Επίσης, υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους, ως προς την αλλαγή της ώρας της τελετής της Αναστάσεως και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας.

“Δεν δύναται να θεωρηθεί Πασχάλιος η Θεία Λειτουργία, η οποία περαιούται εν τω Μεγάλω Σαββάτω, προ του μεσονυκτίου, δηλ. πριν εισέλθωμεν εις την Κυριακήν, η οποία άρχεται μετά την 12ην νυκτερινή. Αυτά ορίζει η ζώσα Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Παράσοδις” – τονίζουν στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων οι δύο Ιεράρχες προς την Ιερά Σύνοδο.

Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός στο οποίο αναφέρονται οι δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμπέσει ο κατά το Μέγα Σάββατο (όπως εξελίχθησαν τα πράγματα) εορτασμός του Αγίου Πάσχα με το πάσχα -νομικό φάσκα- των Εβραίων, οι οποίοι φέτος το εορτάζουν το Μέγα Σάββατο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πηγή: romfea.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ,ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ….ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ.ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΕΡΥΣΙ,ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.ΑΜ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΗΝΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ;ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ ,ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΓΓΑ.ΑΜΙΛΗΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ.

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο….ΣΤΑΛΙΝΟΒΟΥΔΑΣ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ.ΝΑΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.