Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ανυπότακτο Αγρίνιο για ΔΕΥΑΑ: Όχι άλλο δούλεμα

Ανυπότακτο Αγρίνιο για ΔΕΥΑΑ: Όχι άλλο δούλεμα

ΔΕΥΑΑΑνακοίνωση του Ανυπότακτου Αγρινίου:

Με αίτημα-ερώτησή του το Ανυπότακτο Αγρίνιο στις 25 Ιουλίου ζήτησε την προγραμματική σύμβαση που σύναψε ο Δήμος Αγρινίου με την ΔΕΥΑ Αγρινίου για τις εργασίες που η δεύτερη υλοποιεί αυτή την εποχή και την απάντηση δύο ερωτημάτων που αφορούσαν στα προβλήματα πίεσης που παρατηρούνται στο σύστημα ύδρευσης, καθώς και την μη έκδοση του «ειδικού ενημερωτικού τεύχους» το οποίο είναι υποχρεωμένη από το νόμο η επιχείρηση να εκδίδει.

Μετά από την απάντηση που δημοσιοποιήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου φροντίζει να αναδεικνύει με αιτήματα και ερωτήσεις τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών και να επιδιώκει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, τη λύση τους.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου και η διοίκηση της, πέρα από τους σχεδιασμούς και τις απαντήσεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να δράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Αναμένουμε την σύντομη αντιμετώπιση του προβλήματος των πιέσεων του δικτύου ύδρευσης, γιατί και τα χρήματα υπάρχουν και η μελέτη. Ας αφήσει λοιπόν τις ασφαλτοστρώσεις που είναι δουλειά της τεχνικής υπηρεσίας και ας ασχοληθεί με όλα τα μεγάλα δικά της προβλήματα.

Για το ζήτημα της αποχέτευσης, εξ όσων αντιλαμβανόμαστε βρισκόμαστε, ακόμα, ένα χρόνο πίσω. Ακόμα δηλαδή να υλοποιηθεί η απόφαση 49/2015 (ΑΔΑ Τ3ΦΟΡΜ9-2ΚΣ), η οποία μας έχει κοινοποιηθεί με το υπ’ αρ. 460/11-8-2015 έγγραφο.

Τέλος σε ότι αφορά το ενημερωτικό φυλλάδιο η αδιαφάνεια συνεχίζεται και επί των ημερών της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου, αφού η απάντηση «η Ένωση των ΔΕΥΑ Ελλάδος) προτείνει στο προσεχές νομοσχέδιο της κυβέρνησης να γίνει τροποποίηση του άρθρου 19 του Ν. 1069/80, έτσι ώστε να είναι προαιρετική η έντυπη έκδοση του ειδικού ενημερωτικού τεύχους καταναλωτού» δίνεται από την διοίκηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου από το 2010. Πόσο προσεχές είναι αυτό το νομοσχέδιο; Πότε επιτέλους θα ψηφισθεί και πότε θα ισχύσει; Μέχρι τότε από πού αντλεί το δικαίωμα η ΔΕΥΑ Αγρινίου να παρανομεί και να μην ενημερώνει;

Εν πάση περιπτώσει και για να μην συνεχίζεται το «δούλεμα», ζητάμε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου, εφόσον κατά κ. Σκορδόπουλο «σκοπός του ως άνω εντύπου ήταν η ενημέρωση των δημοτών για όλα τα θέματα των επί μέρους ΔΕΥΑ, […] και όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον τα ζητήσει και από την Υπηρεσία», να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία θα κατατεθούν και στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ποια τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης το 2015;

Ποια τα συνολικά έξοδα της επιχείρησης για το παραπάνω έτος; (Δαπανών διοικήσεως,  λειτουργίας  και  συντηρήσεως, ανά τομέα)

Ποια έργα σχεδίασε και κατασκεύασε και ποιο το κόστος τους;

Σε ποιο ποσό εκτιμάται το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της;

Ποιος ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων σε αυτή και οι ειδικότητες του;

Ποιες οι αμοιβές της διοίκησης κατά περίπτωση;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.