Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αοριστίες και καμία δέσμευση Καμμένου για το στρατόπεδο του Μεσολογγίου

Αοριστίες και καμία δέσμευση Καμμένου για το στρατόπεδο του Μεσολογγίου

tsipras_kammenos_0Προ ημερών σε επικοινωνία του με τον βουλευτή Γ. Βαρεμένο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ουσιαστικά επιβεβαίωσε το επικείμενο κλείσιμο του στρατοπέδου του Μεσολογγίου.Μάλιστα ανέφερε ότι το μέτρο είναι γενικό για όλη τη χώρα και για όλα τα κέντρα νεοσυλλέκτων, εκτίμησε ότι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις θα ισοσκελιστούν ή και θα υπερκεραστούν διότι, όπως έκανε γνωστό, στον χώρο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων πρόκειται να δημιουργηθεί συνεδριακό κέντρο και πολεμικό μουσείο.
Σήμερα έγινε γνωστή και η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε ερώτηση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη.
Γενικολογώντας ο κ.Καμμένος ανέφερε πως η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων οπλιτών θητείας του Σ.Ξ εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) με σκοπό επίσης τη διασφάλιση και εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών. Σημείωσε πως  η κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών του Σ.Ξ θα πραγματοποιείται σε 23 Σημεία Υποδοχής σε όλη την επικράτεια, με εφαρμογή από το Μάρτιο του 2018.
Ειδικότερα, αναφορικά με τη λειτουργία του 2/39 ΣΕ, όπως και για τα λοιπά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ο Υπουργός υποστήριξε πως αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αναδιοργάνωση των Ε.Δ, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
«Δυστυχώς ο Υπουργός, δε δεσμεύεται για τίποτα λόγω της γενικότερης αναδιοργάνωσης που ακολουθεί το υπουργείο», σχολιάζεται από τον Κ.Καραγκούνη ο οποίος ανέφερε στην ερώτηση του πως ενδεχόμενη κατάργηση του 2/39 Σ.Ε. θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή αφού θα ήταν πλήγμα πρώτα σε ιστορικό επίπεδο για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου αλλά βέβαια και σε οικονομικό επίπεδο αφού το στρατόπεδο ενδυναμώνει την οικονομική ζωή της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. CHRISTOS

    ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.