Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Καπνιστές – αντικαπνιστές και υπερβολές στο Αγρίνιο

Η «απαγόρευση» (τα εισαγωγικά όλοι ξέρουμε γιατί είναι εδώ…) του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους και οι έλεγχοι που έγιναν το τελευταίο διάστημα, έφεραν στην επιφάνεια και μερικές ενδιαφέρουσες -έως και αστείες- ιστορίες.

Μια τέτοια κυκλοφορεί από ένα χωριό της Μακρυνείας όπου λέγεται πως συνέβη το εξής τραγελαφικό: Μια από τις προηγούμενες μέρες ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος είδε δύο πελάτες να έχουν καθίσει έξω στο κρύο και να καπνίζουν. Αν και δεν τους γνώριζε βγήκε να τους ρωτήσει γιατί κάθονται στο κρύο. «Μα γιατί απαγορεύεται να καπνίζουμε μέσα», είπε ο ένας. «Και ποιος το λέει αυτό;», απάντησε ο καταστηματάρχης και συμπλήρωσε με αγωνιστικό φρόνημα: «Βρε ελάτε μέσα, ποιος τους γ… αυτούς και τους νόμους τους; Σιγά μην πουντιάσετε για ένα τσιγάρο»…

Και, πράγματι, οι δύο επισκέπτες μπήκαν μέσα και… έγραψαν το μαγαζί για παράβαση του νόμου για το κάπνισμα! Βλέπετε ήταν ελεγκτές και βρήκαν τασάκια και κόσμο να καπνίζει εντός του καταστήματος! Και ο μαγαζάτορας πρέπει να μετάνιωσε την ώρα και την στιγμή που ενδιαφέρθηκε για την υγεία τους.

Δεν λείπουν, πάντως, οι υπερβολές από τους φανατικούς αντικαπνιστές. Γνωστός της στήλης έλεγε πρόσφατα πως σε ένα πολύ κεντρικό καφέ του Αγρινίου μπήκε μέσα με το τσιγάρο ένας μεσήλικας. Με το που τον είδαν δύο ηλικιωμένες κυρίες άρχισαν να παθαίνουν κανονική υστερία και να φωνάζουν «να πάρουμε την Αστυνομία! έχει τσιγάρο!».

Ο… εισβολέας με το τσιγάρο απολογήθηκε και σχεδόν αμέσως βγήκε έξω από το μαγαζί να το πετάξει λέγοντας: «Συγγνώμη, κυρίες μου, εκ παραδρομής, ούτε εγώ καπνίζω μέσα στα καταστήματα, απλά αφαιρέθηκα και μπήκα μέσα χωρίς να το σκεφτώ».

Όμως οι δύο κυρίες δεν έλεγαν να σταματήσουν, έκανα συνεχώς αναφορές, έλεγαν ότι έπρεπε να έχουν πάρει την Αστυνομία, «τι πράγματα είναι αυτά» και γενικώς έκαναν σαν να είχε συμβεί κάποιο αποτρόπαιο έγκλημα. Οπότε δεν άντεξε ένας άλλος θαμώνας και είπε μεγαλόφωνα: «Μερικοί δεν είναι αντικαπνιστές τελικά. Απλά δεν βλέπουν καμία άλλη …χαρά και θέλουν να μην κάνουμε και οι υπόλοιποι καμία κατάχρηση!». Μετά από αυτό σταμάτησαν, πάντως, οι δύο κυρίες.

Με άλλα λόγια, ψυχραιμία. Μην το παρακάνουμε, θα τα λύσει όλα ο χρόνος.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ!! CHRISTOS

  2. Δημήτρης

    Οι υστερικοι καπνιστες φανταζομαι εννοεις που του λες το νομο και παθαινουν κρισεις!! συμφωνώ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.