Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας – παραμονής σε δασικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή

Απαγόρευση κυκλοφορίας – παραμονής σε δασικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή

Και σε περιαστικά δάση καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Πέμπτη 09-08-2018 και ισχύει για την Παρασκευή 10-08-2018 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 216330/1345 της 12-07-2018 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας των Δασαρχείων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από την 12η βραδινή της 09-08-2018 έως τη 12ηβραδινή της 10-08-2018.

Στην απαγόρευση δε συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Επίσης τίθεται σε επιφυλακή το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.