Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 545 πρόστιμα ήδη στην Αιτωλοακαρνανία-  81.750 ευρώ το συνολικό ποσό

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 545 πρόστιμα ήδη στην Αιτωλοακαρνανία-  81.750 ευρώ το συνολικό ποσό

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα σωρηδόν βεβαιώνονται παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οι οποίες έως σήμερα, Σάββατο 4/4/2020, τα ξημερώματα έφθασαν τις 545 στο Νομό . 347 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και 198 από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Συνολικά δηλαδή το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα πρόστιμα για την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι 81.750. Σημειωτέον πως σύμφωνα με την κυβέρνηση μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμα θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι συνεχίζονται και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμερα 4-4-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.343 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Η Αστυνομία  παρακαλεί τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. «Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας».

Σύμφωνα εξάλλου με τις πληροφορίες, περιορισμό στον αριθμό και το χρόνο των μετακινήσεων περιλαμβάνει η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται μέσα στα επόμενα 24ωρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν άλλωστε και τα όσα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η αυστηροποίηση θα είναι για τους ασυνεπείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.