Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Μητρόπολη Aιτωλίας και Ακαρνανίας για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2005-2013

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Μητρόπολη Aιτωλίας και Ακαρνανίας για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2005-2013

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για οικονομικά θέματα.

Το 2013 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά την Μητρόπολης και της Μονής Παντοκράτορος του Αγγελοκάστρου για οικονομική κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr που είχε δημοσιευτεί εκείνη την εποχή, την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Μεσολογγίου, ο οποίος προώθησε την υπόθεση στον πταισματοδίκη Μεσολογγίου, με τον τελευταίο να ζητεί από την Ιερά Σύνοδο να αποστείλει αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά. Η Ιερά Σύνοδος, αφού μελέτησε την υπόθεση, καλύφθηκε από τα υπομνήματα των εμπλεκομένων και αποφάσισε εν τέλει να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Τότε τη σκυτάλη πήρε η Διεύθυνση Έκτακτων και Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία το 2016 έστειλε δύο στελέχη της να προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο για την περίοδο 2005-2013 και να διαπιστώσουν αν όντως τα όσα καταγγέλλονται έχουν κάποια βάση.

Το πόρισμα των δύο ελεγκτών, καταλόγισε στη Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου έλλειμμα ύψους 63.000 ευρώ, ενώ στη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας έλλειμμα που ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η Μητρόπολη τότε είχε εκδώσει δελτίου τύπου με το οποίο έλεγε ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό για να φθάσουμε στο σήμερα που απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Φευ

    Ως θαύμα νοείται ένα ανεξήγητο, ένα απροσμενα γεγονός, στατιστικά απίθανο. Τι θαύμα λοιπόν συνέβη κ εξεδόθη απαλλακτικο βούλευμα; Μήπως δεν χρειάστηκε να γίνει θαύμα;

  2. ΓΟΧ

    Κρίμα για τον δικηγόρο και τον θεολόγο που έτρεχαν δεξιά κι αριστερά να κτηγορήσουν τον δεσπότη μας. Τζάμπα έξοδα έκαναν.
    Τελικοί αποδείχθηκαν παραμυθατζήδες.
    Όλα καθαρά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.