Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Απαντά για το θέμα της υδροδότησης ο δήμος Μεσολογγίου: “τα 100.000 ευρώ δεν αφορούσαν μελέτη”

dimarxeio-mesologgi

Σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου ασκεί ο συνδυασμός «Η Κοινωνία Μπροστά» για το θέμα της υδροδότησης του Αιτωλικού με σημερινή ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης,  εγκρίθηκε ποσό 100.000 ευρώ για μελέτη υδροδότησης στο Δήμο Μεσολογγίου με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από 22/11/2016.Ο δήμαρχος Μεσολογγίου δια του γραφείου επικοινωνίας , εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση, μέσω της οποία απαντά πως “το  ποσό δεν αφορά μελέτη αλλά χρηματοδότηση για ορισμό τεχνικού συμβούλου, κάτι που η δημοτική αρχή επιδίωξε καταθέτοντας το  σχετικό υπόμνημα, από τον Αύγουστο του 2015”. Κατηγορεί δε τον επικεφαλής της παράταξης για δημιουργία εντυπώσεων και παραπλάνηση των πολιτών.

H ανακοίνωση:

Ο κ. Παν. Παπαδόπουλος για μια ακόμη φορά αναλαμβάνοντας ρόλο «κυβερνητικού εκπροσώπου» επιχειρεί με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλά να παραπλανήσει τους πολίτες.

Σε αποκατάσταση των πλείστων ανακριβειών που αναφέρει στην ανακοίνωσή του περί των «100.000 ευρώ για μελέτη υδροδότησης του Δήμου Μεσολογγίου» από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών  και Δικτύων, σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσό δεν αφορά μελέτη – όπως αναφέρει – αλλά χρηματοδότηση για ορισμό τεχνικού συμβούλου, κάτι που η δημοτική αρχή επιδίωξε καταθέτοντας το  σχετικό υπόμνημα, από τον Αύγουστο του 2015. Για την κατάθεση του συγκεκριμένου υπομνήματος, ενημερώθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο όπου -εάν ο ίδιος θυμάται καλά, είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα!

Ωστόσο, όπως ίσως γνωρίζει, ο δρόμος έως την τελική μελέτη είναι ακόμη μακρύς και για την επίτευξη του τελικού σκοπού απαιτούνται συνεχείς διεκδικήσεις τις οποίες η δημοτική αρχή υποβάλλει προς κάθε κατεύθυνση. Είναι φανερό δε, ότι κανείς δεν χαρίζει τίποτε σε κανέναν. Η έγκριση οποιασδήποτε χρηματοδότησης, απαιτεί προετοιμασία, πληρότητα και τεκμηρίωση προτάσεων.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του Αιτωλικού το οποίο επικαλείται, πράγματι θα συμφωνήσουμε. Τα «παιγνίδια» με τη δημόσια υγεία, η καλλιέργεια και διάδοση φημών καθώς και τα αυθαίρετα συμπεράσματα, είναι ιδιαιτέρως ανεύθυνα και επικίνδυνα. Πόσο μάλλον όταν εκφέρονται για να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.