Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Απαντά και η Περιφερειακή Ενότητα για την κωνωποκτονία στο Αιτωλικό

Απαντά και η Περιφερειακή Ενότητα για την κωνωποκτονία στο Αιτωλικό

Oι κάτοικοι του Αιτωλικού διαμαρτύρονται για το πρόβλημα με τα κουνούπια και ζητούν ψεκασμούς.  Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις ενέργειες του ρίχνοντας ωστόσο ευθύνη στην περιφερειακή αρχή σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η παρέμβαση με εναέριους ψεκασμούς, τους οποίους έχει αναλάβει  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σημειώνει εξάλλου με νόημα πως  δεν έχει ενημερωθεί για τις δράσεις της Π.Δ.Ε. στην περιοχή.

Ήρθε η ώρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας) να απαντήσει.. .  Σημειώνει πως έχουν ψεκαστεί πάνω από 6.500 μέτρα καναλιών και το σύνολο φρεατίων της πόλης πολλαπλά, ανάλογα με τις διαπιστούμενες επιστημονικά, ανάγκες.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ΠΔΕ:

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών  , η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας ΠΔΕ,  ενημερώνει τους πολίτες για τα παρακάτω:

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει ΕΓΚΑΙΡΑ διεθνή  διαγωνισμό και  έχει ήδη σύμβαση από το Ιούλιο του  2017,για συνεχή έργο διετίας, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται. Το έργο της εταιρείας παρακολουθείται αρμοδίως από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για το τρέχον έτος στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, όπου αναφέρονται και τα δημοσιεύματα , έχουν γίνει  παρεμβάσεις σε 1985 φρεάτια, 63 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων και 250 στρέμματα φυσικού συστήματος και ιδιαίτερα για  το ΔΚ Αιτωλικού, έχουν ψεκαστεί πάνω από 6.500 μέτρα καναλιών και το σύνολο φρεατίων της πόλης πολλαπλά, ανάλογα με τις διαπιστούμενες επιστημονικά, ανάγκες. Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τις περιοχές Αιτωλικού, προς αναγνώριση των προβλημάτων και των πληθυσμών κουνουπιών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας :

Α) Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου το διάστημα 13-08-2018 εως και 17-08-2018 είναι οι κάτωθι:

– Δευτέρα 13/08/2018 στο Φυσικό Σύστημα Λ.Θ. Μεσολογγίου, Λ.Θ. Κλείσοβας, Δέλτα Ευήνου, Λ.Θ. Αιτωλικού καθώς και στο Αιτωλικό (αστικό).

– Τρίτη 14/08/2018 στο Μεσολόγγι (αστικό)

– Πέμπτη 16/08/2018 στο Μεσολόγγι (αστικό)

– Παρασκευή 17/08/2018 στο Μεσολόγγι (αστικό) καθώς και φυσικό σύστημα Λ.Θ. Μεσολογγίου.

Β) Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν  στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου το διάστημα 20-08-2018 εως και 24-08-2018 είναι οι κάτωθι:

Δευτέρα 20/08/2018 στο Φυσικό Σύστημα Λ.Θ. Μεσολογγίου, Λ.Θ. Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι (Αρβανιταίικα & Άγιος Θωμάς), στο φυσικό σύστημα Λ.Θ. Αιτωλικού, σε Αιτωλικό, Χρυσοβέργι και Κεφαλόφρυσο.

– Τρίτη 21/08/2018 στο Φυσικό Σύστημα Δέλτα Ευήνου και στο Ευηνοχώρι.

Παρασκευή 24/08/2018 σε Γουριά, Λεσίνι, Πεντάλοφο και Σταμνά.

Επίσης με το αριθμ. πρωτ. 107508/2086/04.04.2018  έγγραφο της Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας  που απευθύνεται προς όλους τους Δήμους της  ΠΕ Αιτωλ/νίας  καθώς και στο σύνολο των ΜΜΕ  δίνονται αναλυτικές οδηγίες στους πολίτες για την προφύλαξη των κουνουπιών.

Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών που υπάρχει χωρίς χρέωση και η οποία είναι : 8001124424

Εκεί οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και να ενημερώνουν την ανάδοχο εταιρεία για τυχόν προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.