Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Απαντήσεις αλλά όχι λύσεις

Απαντήσεις αλλά όχι λύσεις

«Όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι», είχε πει πριν 50 περίπου χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου και η ρήση φαντάζει πάντα επίκαιρη.

Μπορεί να την επικαλεστεί λοιπόν κάποιος σχολιάζοντας τον απολογισμό του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου στον οποίο προέβη χθες παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Σε μια συνέντευξη στην οποία μάλιστα έδειξε ενοχλημένος από τη στάση μέσων ενημέρωσης λες και θα έπρεπε να είναι στο απυρόβλητο.

Ωσάν… υπουργός ο διοικητής λοιπόν παρουσίασε δείκτες σύμφωνα με τους οποίους τα οικονομικά του ιδρύματος βελτιώνονται λες και είναι αυτό το ζητούμενο, λες και είναι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες.

Την τοπική κοινωνία την ενδιαφέρει να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα προβλήματα. Και όπως συμπεραίνεται , αυτά παραμένουν άλυτα…
Ο διοικητής έδωσε κάποιες απαντήσεις αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι λύσεις. Για μαγνητικό, αξονικό, ΤΕΠ κ.α. πάντως δεν έχουν δοθεί.
«Αν αύριο βρείτε έναν ογκολόγο – παθολόγο εγώ θα τον πάρω», είπε λες και είναι χρέος της κοινωνίας να το πράξει. Το παλαιό νοσοκομείο αποδείχτηκε… αυθαίρετο και μπορεί η ευθύνη να βαραίνει διοικήσεις αλλά κάποια θέματα έπρεπε να ελεγχτούν πριν υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση .

Και είναι βέβαιο πως ιατρικό και λοιπό προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν πολλές φορές αλλά ένα ερώτημα για το διοικητή (και την ΥΠΕ φυσικά) είναι το ακόλουθο: ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν οι πολίτες όταν ακούν ότι οι ΕΔΕ είναι σε στάδιο μη ολοκλήρωσης τρία χρόνια μετά από περιστατικά που προκάλεσαν θύελλα στην τοπική κοινωνία;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.