Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Aπάντηση Παπαναστασίου στη “λογική της απαξίωσης”

dscn4456

Mε κατάθεση στοιχείων στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απάντησε στον Παύλο Μοσχολιό. Ο πρώην δήμαρχο επέκρινε τη δημοτική Αρχή για απουσία έργου στην περιφέρεια του Δήμου και ειδικότερα για τη διαχείριση- διάθεση ποσών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Ούτε μια γέφυρα δεν κάνετε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχολιός.
Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δίνεται στη δημοσιότητα τόσο ως μια ακόμα απόδειξη του έργου του Δήμου, όσο και ως αντίδοτο απέναντι στη “λογική της απαξίωσης”.
Ειδικότερα το έγγραφο αναφέρεται στο έργο Κατασκευής-αποκατάστασης και συντήρησης γεφυριών και αγροτικών δρόμων από βλάβες από θεομηνίες με προϋπολογισμό 100.000 € και έκπτωση 46,24% σε χρηματοδότηση ΥΠΕΣ από το πρόγραμμα αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες (ΣΑΕ 055)
Με την εργολαβία έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις
• Πλήρης κατασκευή νέου γεφυριού στην περιοχή Μεγάλης Χώρας μήκους 7,00 μ και εσωτερικών διαστάσεων 6,00 μ πλάτος * 3,00 μ ύψος (η παλαιά γέφυρα είχε καταρρεύσει λόγω θεομηνίας)
• Κατασκευή δύο νέων πτερυγότοιχων σε γέφυρα στην περιοχή Λεπενούς με μήκη 15,00 μ και 9,50 μ και ύψος 2,80μ (οι παλιοί πτερυγότοιχοι της γέφυρας είχαν καταστραφεί από θεομηνία)
• Διαπλάτυνση γέφυρας στην περιοχή Ελαιοφύτου με κατασκευή νέου τεχνικού μήκους 6,00 μμ και εσωτερικών διαστάσεων 3,50 πλάτος * 2,50 ύψος
• Κατασκευή νέου τεχνικού στην περιοχή Βαρειά Οχθίων μήκους 9,00 μμ και διαστάσεων 2,70μ πλάτος * 2,70μ ύψος (στη θέση παλιού μικρού τεχνικού, με το νέο τεχνικό είναι δυνατή η διέλευση μεγάλων φορτηγών που είναι αναγκαία για την περίοδο συλλογής πορτοκαλιών)
• Κατασκευή τοιχίου μήκους 25,00 μμ και μέσου ύψους 2,10μ στον οικισμό Οχθίων για αντιστήριξη και διαπλάτυνση οδού (στη θέση παλιών σαρζανέτ τα οποία είχαν υποχωρήσει)
• Διαπλάτυνση υπάρχοντος τεχνικού και στήριξη οδού στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Οχθίων
• Κατασκευή πτερυγότοιχου σε άλλη γέφυρα στην περιοχή Μεγάλης Χώρας (στον ίδιο χείμαρρο με την νέα γέφυρα) μήκους 6,50 μμ και ύψους 3,00 μ
• Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων με τσιμεντόστρωση (από φθορές λόγω θεομηνίας)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.