Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Aπάντηση σε ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου

Aπάντηση σε ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου

Ο κ.Γιώργος Σαγώνας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που διεξήχθη πρόσφατα στο Αγρίνιο, απαντά στον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και συγκεκριμένα σε σχόλιο που ανήρτησε στο facebook. Aναφέρει:

Με μεγάλη μου λύπη διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα, αναδημοσίευση από το Facebook του Spyros Konstantaras, που  αναφέρεται σε μένα προσωπικά, σε μία αναίτια κι απρόκλητη προσπάθεια του αναρτήσαντος, να καταφερθεί ως μη έπρεπε εναντίον μου.

Στις 3,4&5 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε στο Αγρίνιο το 3ο Επετειακό Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού, το οποίο οργάνωσε η Αρχαιολογική – Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων.

Το Συνέδριο, κατά γενική ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιτυχία την οποία προσέδωσαν στο Συνέδριο το πλήθος και η ποικιλία των εισηγήσεων, κυρίως όμως το κύρος των εισηγητών, η υψηλή ποιότητα και οι τεκμηριωμένες θέσεις των εισηγήσεων.

Στο Συνέδριο αυτό είχα την τιμή να συμμετέχω εξ΄ αρχής στην οργάνωσή του, κι ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που μου εμπιστεύθηκε την εξαιρετικά υπεύθυνη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής. Υπό την ιδιότητα αυτή, του Προέδρου δηλαδή της Οργανωτικής Επιτροπής και κατά την εναρκτήρια συνεδρία, απηύθυνα χαιρετισμό. Ας σημειωθεί ότι σε χαιρετισμούς, προηγήθηκαν εμού οι παριστάμενοι εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι κ.α.

Έκρινα σκόπιμο, κατά τον χαιρετισμό μου ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κι επειδή ήταν παρόντες πολλοί θεσμικοί παράγοντες, να καταθέσω δύο προτάσεις.

Πρότεινα λοιπόν και ζήτησα την βοήθεια των παρισταμένων θεσμικών παραγόντων, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων:

  1. Να βοηθήσουν στην δημιουργία της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με έδρα το Θέρμο.
  2. Επειδή η χρονιά τελειώνει και δεν είδα, αλλά και δεν άκουσα κάτι σχετικό, πρότεινα να οργανωθεί κάποια εκδήλωση, αφού συμπληρώνονται εφέτος 300 χρόνια, απο την περιφανή νίκη των Αιτωλών κατά των Γαλατών.

Ζήτησα με λίγα λόγια την βοήθεια των παρισταμένων θεσμικών παραγόντων για τα δύο αυτά θέματα, επειδή ίσαμε σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτά είναι εν περιλήψει εκείνα που ανέφερα στον χαιρετισμό μου, κι όχι στην εισήγησή μου.

Ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης, μπορεί κάνοντας κλίκ εδώ, να διαβάσει το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού μου, που έγινε στο Συνέδριο και να κρίνει αν το κείμενο αυτό είναι επιλήψιμο σε κάτι, αν είναι υπέρ ή κατά του Θέρμου.

Στην ανάρτηση όμως που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, βλέπουμε ότι τα πράγματα διαστρεβλώνονται σκόπιμα, με στόχο την κατακρεούργηση του “κατασκευασμένου αντιπάλου” στον βωμό του προσωπικού οφέλους του αναρτήσαντος.

Ο χαιρετισμός μου παρερμηνεύεται αυθαίρετα και βαφτίζεται… ως εκτός θέματος εισήγηση.

Προβαίνει όμως και σε άλλους χαρακτηρισμούς ο στρεψοδίκως ενεργών συντάκτης της ανάρτησης, χαρακτηρίζοντάς με, κι ….ανιστόρητο. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάνει κι άλλο αμάρτημα. Μπερδεύει το θεσμικό ρόλο που κατέχει, με το πρόσωπό του, ισχυριζόμενος πως αυτός ενίσχυσε το Συνέδριο οικονομικά (το αναρτών profile είναι προσωπικό).

Κύριε συντάκτα της ανάρτησης, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ χαιρετισμού και εισήγησης. Ή δεν ξέρετε την διαφορά ή στρεψοδικείτε σκόπιμα, διαστρεβλώνοντας τα πράγματα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Πάντως είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα. Έπρεπε σήμερα, σώνει και καλά, να κάνετε ανάρτηση τόσο εμπαθή;

Κύριε συντάκτα της ανάρτησης, τι το μεμπτόν βρίσκετε στις δύο προτάσεις μου; Είναι ενάντια στο συμφέρον του τόπου μας ή υπέρ αυτού; Η δημιουργία της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με έδρα το Θέρμο είναι ενάντια στο Θέρμο; Είναι αρνητικό για το Θέρμο η οργάνωση επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 2.300 χρόνων από την τεράστιας σημασίας νίκη των Αιτωλών επί των Γαλατών; Κύριε συντάκτα της ανάρτησης, αν γνωρίζατε πως εφέτος συμπληρώνονται 2.300 χρόνια από την νίκη των Αιτωλών επί των Γαλατών, έπρεπε να έχετε οργανώσει κάποια εκδήλωση στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δεν το κάνατε. Έχετε ευθύνη για την παράλειψη αυτή. Δεν το γνωρίζατε όμως και το δικό σας ανιστόρητο, προσπαθείτε να το χρεώσετε σε μένα. Έχετε όμως μπροστά σας 3,5 μήνες, οργανώστε κάποια σχετική εκδήλωση και μην αναφέρετε πως σας το πρότεινα εγώ. Το αξίζει ο τόπος μας, το απαιτεί η Ιστορία μας, το χρωστάμε στην περιοχή.

Κύριε συντάκτα της ανάρτησης, η όποια οικονομική συμμετοχή του Δήμου Θέρμου στο διεξαχθέν Συνέδριο, είναι χρήματα του Δήμου, κι όχι δικά σας προσωπικά. Εσείς προσωπικά δεν ενισχύσατε το Συνέδριο, ο Δήμος το ενίσχυσε και πολύ καλά έκανε. Μη μπερδεύετε λοιπόν τον θεσμικό σας ρόλο με το πρόσωπό σας και το κυριότερο μη προσδίδετε με τα καμώματά σας στο αξίωμά σας, τις όποιες προσωπικές σας μειονεξίες, προσποιούμενος μάλιστα τον απογοητευμένο.

Κύριε συντάκτα της ανάρτησης, το ουκ εά με καθεύδειν….. σας οδήγησε και πάλι σε ένα ακόμα παραστράτημα.

Γιώργος Σαγώνας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.