Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Απάντηση της αντιπολίτευσης Θέρμου για την υπόθεση του προαυλίου του γυμνασίου

Απάντηση της αντιπολίτευσης Θέρμου για την υπόθεση του προαυλίου του γυμνασίου

7Ο συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου», αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Θ.Κασόλα, αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Απαντήσεις στα έωλα επιχειρήματα της ανακοίνωσης    του συνδυασμού «Δύναμη Συνεργασίας» του Δήμου Θέρμου

 

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ μπορεί σε κάποιους να ακούγεται απλό αλλά είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει κυρίως με παιδιά. Σε ένα τέτοιο θέμα κατάφερε ο δήμαρχος να παρεμβάλλει εμπόδια. Αντί να συνετιστεί και να ακολουθήσει την πάγια κι αντικειμενική κι απ’ όλους αποδεκτή διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού, αφού ο τρόπος ανάθεσης με διαπραγμάτευση (χωρίς δημοσίευση προκήρυξης) απορρίφθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επανήλθε επί του θέματος κατόπιν προσφυγής στο άρθρο 152 του Κ.Δ.Κ.. Η διαδικασία όμως που επέλεξε, είναι αξιοσημείωτη,  γιατί ενώ υπήρχε το χρονικό περιθώριο για προσφυγή του ενός μηνός από τη δημοσίευση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα που ήταν στις 22/06/2017,  έκανε προσφυγή μόνος του στις 27/06/2017, χωρίς απόφαση της οικονομικής επιτροπής όπως ορίζει ο Ν. 3852/10 και το άρθρο 72 παρ.1 εδ. ιβ΄ και το έφερε στην οικονομική επιτροπή για έγκριση εκ των υστέρων ως κατεπείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης στις 12/07/2017.  Η πρακτική του αυτή γεννά απορίες και προβληματισμούς.

Το προαύλιο του Γυμνασίου, ήταν σε άσχημη κατάσταση πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του κι έπρεπε πριν την ολοκλήρωσή τους αλλά και πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου 2016-2017, να υπάρχει η μελέτη της όποιας παρέμβασης στο προαύλιο, έτσι ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό κι ακίνδυνο για τους μαθητές. Η μελέτη έχει ημερομηνία τον 4/17. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την πλειοψηφία γι’ αυτό το χώρο, αποδεικνύουν την εγκατάλειψη του χώρου και ιδιαίτερα η εικόνα του κιγκλιδώματος.

Την ολοκλήρωση των εργασιών στο προαύλιο του Γυμνασίου με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού, ψήφισε εξ  αρχής η παράταξή μας, αλλά και η δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Λαγιοπούλου – Κομποτού. Στο τέλος η ψηφοφορία ήταν  4 υπέρ της ανάθεσης με διαπραγμάτευση και 3 υπέρ του ανοικτού διαγωνισμού που ψήφισαν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού μας κ.κ. Κατσαρός και Δάλλας καθώς και η κ. Λαγιοπούλου –  Κομποτού.

Ο κ. Δήμαρχος στη συνέχεια, επαναφέρει το θέμα στην οικονομική επιτροπή και προτείνει την ανάθεση με έκπτωση 14%, όταν όλες οι εργολαβίες κατασκευής έργων στο Δήμο Θέρμου έγιναν με έκπτωση 47% και πάνω.

Όμως και πάλι οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας κ.κ. Κατσαρός και Δάλλας καθώς και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Λαγιοπούλου– Κομποτού και Παπαθανασόπουλος – Κορομπίλης, καταψηφίζουν το ποσοστό της έκπτωσης. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ορκιστεί να διαχειρίζονται σωστά το δημόσιο χρήμα, να προστατεύουν το κύρος του δήμου, αλλά και τα συμφέροντα των δημοτών.

Με απίστευτο μένος, ο γράφων την ανακοίνωση του συνδυασμού «Δύναμη Συνεργασίας», στις 08/08/2017 εστράφη κατά πάντων και με αήθη τρόπο κατηγορεί όλους συλλήβδην που προστάτεψαν το δημόσιο χρήμα. Είναι δε τόσο αλλαζονική η συμπεριφορά του ώστε δεν αντιλαμβάνεται πως με τον ανοιχτό διαγωνισμό και το έργο γίνεται και έκπτωση θα πάρουμε, και η αξιοπιστία του Δήμου διαφυλάσσεται.

Γιατί δεν εκλήθη κανένας Θερμιώτης εργολάβος κ. δήμαρχε; Ποιος αποφάσισε για τις προσκλήσεις γι’ αυτή τη διαδικασία που είναι εξαιρετική; Οι μηχανικοί που διαμένουν στον Δήμο Θέρμου ή κατάγονται από αυτόν,  δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία να εκτελέσουν το έργο; Γιατί αποφασίσατε μόνος σας και δεν συναποφασίσατε με τα υπόλοιπα μέλη της οικονομικής επιτροπής σε ποιους θα σταλούν οι προσκλήσεις;

Με την πρακτική που ακολουθήσατε δεν ολοκληρώσατε την ανάθεση του έργου με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, παρότι παρήλθαν σαράντα (40) ημέρες από την απορριπτική απόφαση του Γενικού Γραμματέα,  χρόνος ικανός και για ανοιχτό διαγωνισμό.

Όσον αφορά την επίκληση ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεν ψήφισε την προγραμματική σύμβαση για το νέο Λύκειο Θέρμου, σας απάντησαν ήδη οι δυο δημοτικοί σας Σύμβουλοι. Εμείς θα σας υπενθυμίσουμε ότι τον 8/16 σε σχετικό μας δελτίο τύπου είχαμε τονίσει ότι η προγραμματική σύμβαση ψηφίστηκε από όλους. Τη διοικητική σας όμως ανεπάρκεια,  η οποία έγκειται στην κατάργηση της προηγούμενης προγραμματικής σύμβασης,  δεν πρέπει και ούτε είναι ανεκτό, να τη μεταφέρεται και να την φορτώνετε αλλού. Όσον αφορά το κατεπείγον που βάλατε για το ιδιοκτησιακό του δημοτικού γηπέδου Θέρμου προκειμένου να τεθεί σαν θέμα προ ημερήσιας διάταξης, ξεχνάτε ότι η απόφαση είναι ομόφωνη.

Σταματήστε κ. δήμαρχε τον πόλεμο εντυπώσεων, καταφερόμενος κατά πάντων κι ακολουθήστε την πεπατημένη κι ορθόδοξη μέθοδο, που και το πρόβλημα θα επιλύσει και χρήματα θα εξοικονομήσει και το κύρος του δήμου θα χαλυβδώσει.

Αντιληφθείτε πως αυτό τουλάχιστον, το χρωστάτε στον Δήμο Θέρμου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.