Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Η απάντηση του Συλλόγου των “Φίλων του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”

Η απάντηση του Συλλόγου των “Φίλων του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”

analipsiΗ «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου» με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να συγχέεται με το «Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας». Άμεση υπήρξε και η ανακοίνωση του «Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου ορεινής Τριχωνίδας» που σημειώνει πως είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο Αγρινίου κάνοντας γνωστό το έργο του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο Αγρινίου σύμφωνα με την απόφαση του 205/2005 και από τότε λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα, φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με το σύλλογο που έχει βγάλει την ανακοίνωση και οι σκοποί του Συλλόγου μας αναφέρονται στο άρθρο 2 του καταστατικού μας όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων, η ίδρυση μουσείων και βιβλιοθηκών , η διοργάνωση ενημερωτικών καμπάνιων και άλλα πολλά.
Προς γνώση και ενημέρωση αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με πόρους του Συλλόγου έχουμε δημιουργήσει φυλλάδιο προβολής 12 σελίδων για την Ανάληψη, έχουμε παράγει dvd προβολής του τόπου μας σε 1000 αντίτυπα και παρουσίαση του σε Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο και Ανάληψη ενώ προβλήθηκε σε 5 περιφερειακά κανάλια. Επίσης το Δεκέμβριο του 2012 διοργανώσαμε τριήμερο προβολής της περιοχής μας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton, ενώ με επίσημο έγγραφο έχουμε ζητήσει από το 2006 από το Δήμο Θέρμου την παραχώρηση του υπογείου χώρου του παλιοί Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης για την δημιουργία λαογραφικού μουσείου.
Το περασμένο καλοκαίρι διοργανώσαμε εκπομπή προβολής η οποία έχει ήδη προβληθεί στον Αχελώο – μάλιστα στη εκπομπή αυτή προσκαλέσαμε και συμμετείχε εκπρόσωπος του συλλόγου που έχει εκδώσει την ανακοίνωση και είχε 14 λεπτά στη διάθεσή του -, με δικούς μας πόρους επίσης φέραμε εκπροσώπους από την μολδαβική πρεσβεία τους οποίους ξεναγήσαμε και φιλοξενήσαμε και μετά από 10 ημέρες έφεραν τηλεοπτικά συνεργεία για γυρίσματα με τις αρχές του τόπου και τραβώντας πλάνα από τις ομορφιές της περιοχής μας ενώ πάλι με δικούς μας πόρους διοργανώσαμε συναυλία με την Αρετή Κετιμέ την οποία προσφέραμε δωρεάν στους κατοίκους αλλά και με δική μας πρωτοβουλία την προσφέραμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμου στην οποία παρέστη μέλος του συλλόγου που έβγαλε την ανακοίνωση και μας απόδοσε δημόσια και ιδιωτικά τα συγχαρητήρια του.
Η ύπαρξη πολλών δραστήριων συλλόγων σε ένα τόπο μόνο ωφέλιμη είναι και χαιρόμαστε για αυτό , θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μόνο συλλογικά μπορεί να πετύχουμε πολλά αφήνοντας βέβαια στην άκρη εγωισμούς και χρωματισμούς.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης & Ανάγνωσης στην Ανάληψη, την διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας τον Νοέμβριο στο τόπο καταγωγής μας και το Κύκλο Ανοιχτών Ομιλιών τον Οκτώβριο στη Στοά Βιβλίου.
Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.