Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Απάντηση του Υπουργείου στον Σπήλιο Λιβανό: “τυπογραφικό λάθος” η αλλαγή έδρας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

Απάντηση του Υπουργείου στον Σπήλιο Λιβανό: “τυπογραφικό λάθος” η αλλαγή έδρας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

Όπως μετέδωσε χθες το agrinionews.gr σε απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων» που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ  στις 31-03-2020 εμφανίζεται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών να εδρεύει στην Πάτρα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία καθώς η έδρα του εν λόγω Τμήματος βρίσκεται στο Αγρίνιο ωστόσο είναι γνωστό πως μεθοδεύεται μεταφορά στην Πάτρα αν και δεν υπήρξε κάποια σχετική απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης («ΕΘΑΑΕ») .

Με αφορμή την εξέλιξη, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός σημειώνει πως έγινε αποδέκτης πλήθους μηνυμάτων ανησυχίας τόσο από ακαδημαϊκούς κύκλους και φοιτητές όσο και από κοινωνικούς φορείς και πολίτες.
Για το λόγο αυτό είχε εκτενή συζήτηση και συνεργασία για το εν λόγω θέμα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.
Σε συνέχεια αυτής, επικοινώνησε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Διγαλάκη.

Η αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού διερεύνησε το θέμα, ενημέρωσε τον κ. Λιβανό ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση για τη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο και τον διαβεβαίωσε πρόκειται για εκ παραδρομής τυπογραφικό λάθος, για το οποίο θα ακολουθήσει σύντομα σχετική απόφαση διόρθωσής του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.