Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Aπαντήσεις της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου

dimotiko_simvoulio_mesologgiouΚατά την διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων, από τη δημοτική αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δόθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις:

Ένταξη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ

Σχετικά με την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ) και την χρηματοδότηση 278.000 ευρώ για την εξόφληση  παλιών υποχρεώσεών που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017, ο αντιδήμαρχος Σπυρ. Καρβέλης απάντησε πως το αρμόδιο Υπουργείο έχει ενημερωθεί αναλυτικά για τις ανωτέρω υποχρεώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων περιλαμβάνει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για μισθώματα στέγασης υπηρεσιών του δήμου έως το 2015.

Καταβολή μισθοδοσίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστ. Σκαρμούτσος, ενημέρωσε πως η καταβολή των δεδουλευμένων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα γίνει άμεσα μετά την έγκριση της απαιτούμενης πίστωσης, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, ζητήθηκε από την ΕΕΤΑΑ και εγκρίθηκε το ποσό των 34.000 ευρώ που αφορά την κάλυψη της μισθοδοσίας για το μήνα Σεπτέμβριο. Το ποσό, θα καταβληθεί με την Γ’ δόση του προγράμματος. Οι εργαζόμενοι ωστόσο έχουν πληρωθεί έως 15-10-2017 και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανάρτηση του πίνακα  για τη Γ’ δόση όπου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα εξοφληθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου 2017. Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος, έγκειται στο γεγονός της προπληρωμής των εργαζομένων από την Κοινωφελή Επιχείρηση (χωρίς να έχει ίδια έσοδα), και ακολούθως η χρηματοδότησή της από την ΕΕΤΑΑ με το αντίστοιχο ποσό, μετά ασφαλώς τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών.

Ενημέρωση για την παράταση ρύθμισης οφειλών

Σε απάντησή του σχετικά με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας για την ρύθμιση των οφειλών τους στο Δήμο έως 28 Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Καρβέλης   ενημέρωσε πως από 2-1-2018 έχει εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση για την παράταση ρύθμισης των οφειλών λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ κάθε πληροφόρηση δίνεται καθημερινά και από το Τμήμα Ταμείου.

Πρόσβαση σε σχολικές μονάδες

Ο Αντιδήμαρχος Γ. Καραπαπάς ακολούθως, ενημέρωσε πως το έργο της διαμόρφωσης των χώρων πρόσβασης στο 2ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε εξέλιξη, με μικρές καθυστερήσεις λόγω των καιρικών φαινομένων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.