Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Βία και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενου του Νοσοκομείου Αγρινίου-Καλούν τη διοίκηση να λάβει μέτρα

Βία και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενου του Νοσοκομείου Αγρινίου-Καλούν τη διοίκηση να λάβει μέτρα

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προβαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου σχετικά με τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους τα μέλη του.

Περιγράφει την κατάσταση με μελανά χρώματα και καλεί τη διοίκηση να λάβει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι γνωστό πως κάνουν το καθήκον τους εκτεθειμένοι στις διαθέσεις παραβατικών ατόμων και αντιμετωπίζουν, εκτός από εξαντλητικά ωράρια, την επιθετικότητα και την αγένεια σημαντικής μερίδας ασθενών και-κυρίως-επισκεπτών.

Παρότι δεν αναφέρεται στην καταγγελία, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η αφορμή υπήρξε το νέο περιστατικό βίας σε βάρος τραπεζοκόμου και τον τραυματισμό της στο χέρι, μετά από βίαιο ξέσπασμα ασθενούς που δεν του άρεσε το φαγητό του νοσοκομείου!

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΝΑ:

«Εκτός από την χρόνια έλλειψη προσωπικού την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι επί καθημερινής βάσεως να αντιμετωπίσουμε χειροδικίες ,προπηλακισμούς και προσβολές του χειρίστου είδους κατά την ώρα της άσκησης του επαγγέλματος μας.

Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την ανεπαρκή στελέχωση που μας αναγκάζει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς την αξιοπρεπή ανάρρωση στο οικείο μας περιβάλλον, τις βίαιες συμπεριφορές που δεχόμαστε καθημερινά, την έλλειψη αναγνώρισης της προσπάθειάς μας και το απροστάτευτο εργασιακό περιβάλλον.

Απαιτούμε από τη διοίκηση να λάβει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας σε περίπτωση ανεπάρκειας του μηχανισμού διοίκησης να επιφέρει λύση στα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.