Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Aπαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο

wp_20170107_13_23_12_proTο νέο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ΕΜΥ προβλέπει ότι η βελτίωση αναμένεται να αρχίσει με πολύ αργούς ρυθμούς από την Κυριακή ενώ ο παγετός αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα ακόμη και στα νησιά.
Στην Αιτωλοακαρνανία προς το παρόν δεν έχουν παρουσιαστεί ανυπέρβλητα προβλήματα με το οδικό δίκτυο να παραμένει κατά βάση ανοιχτό αλλά σε όλα σχεδόν τα ορεινά σημεία να απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων. Κλειστός είναι ωστόσο ο δρόμος για Καρπενήσι μέσω Προυσού (επαρχιακή οδός Καλλιθέας-Προυσσού ).Επίσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία σε σημεία της ορεινής Ναυπακτίας (Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, Θέση Χάνι Φασουλά Αποδοτίας προς Άνω Χώρα) ενώ στη Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου , στο ρεύμα προς Ιτέα, γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου.
Αλυσίδες είναι επίσης απαραίτητες στην Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου από 28ο έως 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής), στην επαρχιακή οδό Εμπέσου – Άρτας από Χρυσοπηγή (25ο χλμ.) έως γέφυρα Κομποτίου (43ο χλμ.) και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου – Περδικακίου – Αυλακιού .
Σοβαρούς κινδύνους ωστόσο εγκυμονεί και ο παγετός ακόμη και στα πεδινά σημεία και για το λόγο αυτό συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς.O Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου υπογραμμίζει την ανάγκη οι οδηγοί να επιδεικνύουν προσοχή και σε κοντινές αποστάσεις. Αναφέρει τα εξής: “Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο ακόμη και για όσους θα διανύσουν πολύ κοντινές αποστάσεις, έστω κι αν δεν υπάρχει χιονόπτωση στην περιοχή. Οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο παγετός που κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι πάντα ορατός” .

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.