Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Ο απεγκλωβισμός ενός λαφιάτη από κινητήρα αυτοκινήτου στο Αγρίνιο (βίντεο)

Ο απεγκλωβισμός ενός λαφιάτη από κινητήρα αυτοκινήτου στο Αγρίνιο (βίντεο)

Ένα νέο περιστατικό διάσωσης φιδιού στο Αγρίνιο δημοσιοποίησε ο γνωστός διασώστης άγριων ζώων , συνεργαζόμενος με την ΑΝΙΜΑ, Νίκος Πατερέκας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον δύσκολο απεγκλωβισμό ενός λαφιάτη που είχε κρυφτεί σε έναν κινητήρα αυτοκινήτου το οποίο ταξίδεψε από Αιτωλικό – Αγρίνιο.

Αναφέρει στην ανάρτηση του ο Νίκος Πατερέκας:

“Χθεσινος απεγκλωβισμός ενός ενήλικου Λαφιατη (πάνω από 1.50 μέτρο) ο οποίος είχε ανέβει και κρυφτεί σε έναν κινητήρα αυτοκινήτου το οποίο ταξίδεψε από Αιτωλικό – Αγρίνιο. Λόγω του ότι το φίδι είχε κρυφτεί στο κινητήρα ήταν πολύ δύσκολος ο απεγκλωβισμός του από το όχημα, και πολύωρος.

Τα συγκεκριμένα φίδια είναι σφιγκτήρες και όταν πιαστούν  “βαρανε κόντρα” από οπουδήποτε με το ισχυρό μυώδες σώμα τους και αρνούνται να βγουν μέχρι τελευταίας πτώσης. Από ένστικτο καταλαβαίνουν ότι είναι στριμωγμένα και παλεύουν για την ζωή τους ενώ εσύ μπορεί να παλεύεις για να το βγάλεις έξω.

Αυτές οι προσπάθειες σε γεμίζουν εμπειρία και γνώσεις για το πώς να χειριστείς πιο δύσκολες καταστάσεις και όχι με ακίνδυνα μόνο φίδια αλλά και με δηλητηριώδη“.

Δείτε βίντεο:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.