Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Απελευθέρωσαν γεράκια στο κάστρο της Ναυπάκτου

Απελευθέρωσαν γεράκια στο κάστρο της Ναυπάκτου

Στην απελευθέρωση δυο γερακιών προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στο κάστρο της Ναυπάκτου εθελοντές του παραρτήματος της ορνιθολογικής Μεσολογγίου, παρουσία υπαλλήλων του δασαρχείου Ναυπάκτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εθελοντή Άγι Οικονομόπουλου Μουχτούρη:

Την Πέμπτη 4 Απριλίου μια ηλιόλουστη μέρα, οι εθελοντές του παράρτηματος ορνιθολογικης Μεσολογγίου προχώρησαν σε απελευθέρωση δύο σπανίως Γερακιών στο κάστρο της Ναύπακτου!!! Τα πουλιά βρέθηκαν στην Ναύπακτο και γι αυτό επιβάλλοταν να γυρίσουν στα δικά τους «λημέρια» Παρών το δασαρχειο Ναύπακτου όπου ο δασάρχης κύριος Ραπτης είχε φροντίσει να στείλει επιβλέπων υπάλληλο!!!

Οι χαρά όλων όσων παραβρέθηκαν ήταν απερίγραπτη!!!Πραγματικά δεν υπαρχή πιο όμορφο θέαμα από το να βλέπεις δύο μεγάλα περιφανα πουλιά να πετάνε ελεύθερα!!! Αν και το νεότερο θέλησε λίγο χρόνο για να κάνει την πτήση του!!

Ο Κύριος Νίκος Νουλας από το Μεσολόγγι και η συνεργάτης από την Ναύπακτο κυρία Βάσω μας ενημέρωσε για το πόσο οφείλουν τον τόπο τα συγκεκριμένα πουλιά μιας και τρώνε μεγάλο αριθμό ποντικιών!!! Τα συγκεκριμένα πτηνά πλέον έχουνε ένα μπλε δάχτυλιδι ιΑν κάποιος από εσάς βρει ένα άγριο πουλί τραυματισμενο ή εξασθενημένο να ενημερώσετε άμεσα την Ορνιθολογικη Μεσολογγίου ούτως ώστε μετά από την κατάλληλη θεραπεία να αφεθουν ελεύθερα πάλι!!! Στο Φβ ομάδα Ορνιθολογικη Μεσολογγίου όλες οι πληροφορίες!!!

Βίντεο φωτοργαφίες Άγις Οικονομόπουλος Μουχτούρης – Νίκος Νούλας

nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.