Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Στηρίζει την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

eka-500x300


Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με ανακοίνωσή του συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, που κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία στις 30 και 31 Οκτωβρίου με αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.).
«Η εργοδοσία πατώντας επάνω σε όσα έχει κατοχυρώσει μέσω των προηγούμενων Σ.Σ.Ε. (μειώσεις μισθών, διαχωρισμό εργαζομένων κ.α.) εκβιαστικά λέει στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να διεκδικούν αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας προκειμένου τάχα να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν για να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας μέσω τρίτων εταιρειών.
Να παλέψουν για να υπογραφεί μια ενιαία Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους που να προβλέπει:
– Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο.
– Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις ( Σ.Σ.Ε. 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί επίσης τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαχητικά αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις:
• 9 Νοέμβρη ώρα 6:30 μ.μ. στην πικετοφορία στην κεντρική πλατεία.
• 12 Νοέμβρη ώρα 10:30 π.μ. στο άνοιγμα των διοδίων.
• Την ημέρα της ομιλίας του Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.