Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Απεργία εργαζομένων στους δήμους-24 ώρες χωρίς αποκομιδή των απορριμμάτων στο Αγρίνιο

Απεργία εργαζομένων στους δήμους-24 ώρες χωρίς αποκομιδή των απορριμμάτων στο Αγρίνιο

poe_ota_aftodioikisi-1-696x382Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η συμμετοχή στην απεργία θα έχει αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων από ώρα 22:00 της 22ης Μαΐου έως τις 24:00 της 23ης Μαΐου .
Η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην «πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η Συγκυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της Τρόικας». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την κυβέρνηση «να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει πως «δεν θα αποδεχθεί καμία περικοπή του επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου».
Ακόμη «διεκδικεί και απαιτεί την άμεση ανάκληση της “εξαγγελίας” του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. Εξαγγελία που με την στάση του αποδέχεται και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Διεκδικούμε την ελευθερία των γονιών να επιλέγουν (όπως σήμερα γίνεται) που θα στείλουν τα παιδιά τους, την κοινή εποπτεία του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».
Επιπρόσθετα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ζωτικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ασφυκτιούν λειτουργικά κ.α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.