Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Η απεργιακή συγκέντρωση του Αγρινίου (φωτό)

pame_apergia (1)
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε χθες η χώρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν γενική απεργία, για τις «συνεχείς πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης».
Στο Αγρίνιο η απεργιακή συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο που σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.
Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια».
Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ και μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παρέστησαν αντιπροσωπείες σχολικών καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων
pame_apergia (2)Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σωτηροπούλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ο Κώστα Μπακόπουλου Ομιλία εκφωνήθηκε από τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Δημήτρη Δήμα.
Τα αιτήματα όπως αναφέρονται από το Εργατικό Κέντρο:
– Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
– Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
– Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
– Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
– Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
– Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

pame_apergia (3)

pame_apergia (4)

pame_apergia (5)

pame_apergia (6)

pame_apergia (7)pame_apergia (1) pame_apergia (2) pame_apergia (3) pame_apergia (4) pame_apergia (5) pame_apergia (6) pame_apergia (7) pame_apergia (8) pame_apergia (9) pame_apergia (10) pame_apergia (11) pame_apergia (12)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.