Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Απινιδωτής στη Γρανίτσα

Απινιδωτής στη Γρανίτσα

APINIDOTISΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ  Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ. ANAΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για τις ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ, δώρισε έναν απινιδωτή Welch-ALLYN aed-10.

Είναι μια θετική εξέλιξη, για τους κατοίκους της Γρανίτσας και των γύρω χωριών, γιατί όπως λένε οι καρδιολόγοι η μάχη με την καρδιά, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα.
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, ζήτησε σήμερα από το ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας την εκπαίδευση και πιστοποίηση εθελοντών χρήσης του απινιδωτή, που διαμένουν στη Γρανίτσα. Η εκπαίδευση θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Ο Συλλογός μας, έστειλε επίσης επιστολή στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε να εξετάσει την υλοποίηση ενός προγράμματος τοποθέτησης φορητών εξωτερικών απινιδωτών, ξεκινώντας από την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας σε θέματα υγείας, τη Δυτική Ευρυτανία. Προτείνουμε να τοποθετηθούν φορητοί εξωτερικοί απινιδωτές σε όλα τα Περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αγράφων και στα χωριά που έχουν πολλούς κατοίκους και είναι απομακρυσμένα όπως π.χ. η Δαφνούλα, Κέδρα κ.λ.π.
Παρόμοιες δράσεις αναπτύσσονται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.