Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Απίστευτες καλοκαιρινές ειδήσεις

Απίστευτες καλοκαιρινές ειδήσεις

απο

Το απίθανο συμβάν με τον βιαστή στο Αιτωλικό που πήρε άδεια (κάπως σαν φαντάρος) από το σωφρονιστικό μας σύστημα για να αποπειραθεί να βιάσει-και τελικά απλώς να αυνανιστεί μπροστά της και να ληστέψει-μια 73χρονη, είναι ένα ακόμα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης.

Εννοείται ότι μέλημα του κράτους δικαίου θα έπρεπε να είναι το να προστατευθεί η ηλικιωμένη κυρία που υπέστη εξευτελισμό της προσωπικότητάς της, που φοβήθηκε, που ένιωσε να μην υπάρχει δικαιοσύνη σε τούτον τον οίκο ανοχής που ζούμε. Κι όμως, η περίπτωσή της, όσο και εξοργιστική κι αν είναι, θα απασχολήσει τις ειδήσεις για ελάχιστα ακόμα κι αυτό σε κανένα σκανδαλοθηρικό περιοδικό, με πολλά θαυμαστικά και με μια υποψία από ειρωνεία κιόλας…

Αντίθετα, αν ο συμπολίτης μας και συνάνθρωπός μας βιαστής έκανε την αίτησή του για άδεια(!) και τον καθυστερούσαν μερικές μέρες θα μπορούσαν άνετα μερικές οργανώσεις και συλλογικότητες να κάνουν το πρόβλημά του πανελλήνιο ζήτημα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη δικαιοσύνη και τον σωφρονισμό αλλά υπάρχει ακόμα σοβαρότερο με την αξιολόγηση των ειδήσεων και με τις προτιμήσεις του κατάλληλα πεπαιδευμένου «κοινού». Κάποιοι προχτές μπήκαν σε μια εκκλησία κι έκαναν τα δικά τους, συμβολικά  πάντα. Η δικαιοσύνη έκρινε σε χρόνο dt  ότι δεν πείραξαν κανέναν, δεν προσέβαλαν κανένα. Μάλλον πρέπει να εννοεί πως κάτι γιαγιάδες ήταν μέσα άνευ αξίας,  η υπόθεσή τους είναι ήδη χαμένη, είναι παρελθόν και τα νιάτα θα τις ξαναπολιορκήσουν…

Το εκπληκτικότερο, δε,  είναι ότι και η επίσημη Εκκλησία έπεσε από τα σύννεφα! Δεν πέρασαν δυο μέρες και ανάλογη επίθεση έγινε στην Κρήτη σε… απάντηση σε όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη, λέει! Πάλι η Εκκλησία έβγαλε ανακοίνωση, αφού χαϊδολογήθηκε παντοιοτρόπως με την κυβέρνηση, τώρα προσπαθεί να καταλάβει ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, εκτός από την ίδια.

Δεν χρειάζεται άγχος. Δικαιοσύνη και αστυνομία καταγγέλλονται αρμοδίως, άρα θα γίνουν «αλλαγές» και προσλήψεις, όπως είθισται σε κράτη σαν το δικό μας, όπως βλέπουμε και σε άλλες δημοκρατίες παρόμοιες με τη δική μας. Υπουργοί, άλλωστε, που καταγγέλλουν τους παραπάνω θεσμούς και θεωρούν τις καταλήψεις κάτι σαν πολιτιστική κληρονομιά («τόσα χρόνια γίνονται», «καλύτερα αυτές παρά ότι γίνεται σε Γαλλία και Γερμανία!»), παράλληλα διαρρέουν καμιά 850ριά «οκτάμηνα», έτσι για να έχουν  όλοι το νου τους ενόψει Σεπτεμβρίου.

Όλα, ειδικά όμως το παράπονο «τόσα χρόνια είναι έτσι η κατάσταση, δεν άλλαξε ούτε με τους Δένδιες, γιατί τώρα;», όλα εκφράζουν μια παγιωμένη κατάσταση. Υπ’ αυτή την έννοια ίσως να πρέπει όντως να αλλάξουν όλοι οι θεσμοί. Ίσως να έχει δίκιο ο κ. Κυρίτσης που λέει ότι οι καταλήψεις πρέπει να γίνουν «κανονικές», να θεσμοθετηθούν τρόπον τινά. Για την Ελλάδα μιλάμε.

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.