Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Απηύδησαν από τις υποσχέσεις και ζητούν λύσεις για τις υπερωρίες οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου

Απηύδησαν από τις υποσχέσεις και ζητούν λύσεις για τις υπερωρίες οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου

Για το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
«Παρά τις υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος, καμιά λύση δεν έχει δοθεί. Η τελευταία δέσμευση για αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών παραμονές Χριστουγέννων, δεν υλοποιήθηκε. Καταβλήθηκαν μόνο ελάχιστα ποσά σε ελάχιστους δικαιούχους», αναφέρει.
Σημειώνει η ανακοίνωση πως οι «εργαζόμενοι δεν νοείται να συνεχίζουν να παρέχουν υπερωριακή και νυχτερινή απασχόληση, ακόμη και σε Κυριακές και Αργίες, χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αμοιβή» και πως η «αποχή των εργαζομένων από υπερωριακή εργασία μετά από 10 μήνες απληρωσιάς, θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσλειτουργίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες».
«Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και από την Διοίκηση του Δήμου να δώσει άμεσα λύση. Είναι καιρός να σταματήσουν οι υποσχέσεις και να γίνουν πράξεις…», καταλήγει η ανακοίνωση που έχει ως εξής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου, καθώς σε όλες τις Υπηρεσίες υπάρχει πιστοποιημένη έλλειψη προσωπικού, αναγκάζονται πολλές φορές με εντολή των αρμοδίων αντιδημάρχων να παρέχουν υπερωριακή εργασία προκειμένου οι προσφερόμενες Υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτονόητο είναι πως για την εντελλόμενη υπερωριακή εργασία, τουλάχιστον μέχρι λίγο καιρό πριν, ο Δήμος κατέβαλε την προβλεπόμενη αποζημίωση.
Δυστυχώς, τους τελευταίους 10 μήνες, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται υπερωριακά πάντα με εντολή και διαπίστωση των αρμοδίων οργάνων, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έκανε διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Δημοτική Αρχή, εμπλεκόμενες υπηρεσίες) προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Παρά τις υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος, καμιά λύση δεν έχει δοθεί. Η τελευταία δέσμευση για αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών παραμονές Χριστουγέννων, δεν υλοποιήθηκε. Καταβλήθηκαν μόνο ελάχιστα ποσά σε ελάχιστους δικαιούχους.
Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους δημότες κάνοντας υπομονή.
Είναι όμως αυτονόητο πως οι εργαζόμενοι δεν νοείται να συνεχίζουν να παρέχουν υπερωριακή και νυχτερινή απασχόληση, ακόμη και σε Κυριακές και Αργίες, χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αμοιβή.
Η αποχή των εργαζομένων από υπερωριακή εργασία μετά από 10 μήνες απληρωσιάς, θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσλειτουργίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Ζητάμε πρώτα από όλα την κατανόηση των δημοτών καθώς αυτοί είναι οι αποδέκτες αυτής της κατάστασης για την οποία όμως ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!!!
Δηλώνουμε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία, με διάθεση διαλόγου και κατανόησης αλλά και αποφασισμένοι να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και την εργασιακή υπόσταση των εργαζομένων του Δήμου.
Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και από την Διοίκηση του Δήμου να δώσει άμεσα λύση.
Είναι καιρός να σταματήσουν οι υποσχέσεις και να γίνουν πράξεις…

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ !!!!!!!!! ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ……..CHRISTOS

 2. Ανώνυμος

  Και αφού απηύδησαν, γιατί δεν παραιτούνται να βρουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα; Για πόσο ακόμα θα ζουν μέσα στην ανέχεια;

 3. βανιας

  Αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους που αγωνίζονται όχι μόνο για την αξιοπρέπεια αλλά κυρίως για την επιβίωση τους.

  Όσοι δεν καταλαβαίνουν ή στέκονται απέναντι στα δικαιώματα τους, καλό είναι να αποκτήσουν λίγη ενσυναίσθηση και να μην γίνουν παχύδερμα σαν τον πιτσαδόρο Aki. Ειδάλλως ας το βουλώσουν.

 4. Ζαβός

  Σκληρό το μεροκάματο.1800 το μήνα με υπερωρίες, 1300 ευρώ χωρίς!

 5. Νότιος

  @βανιας

  Πολύ δημοκράτης πρέπει να είσαι εσύ.Άκου να το βουλώσουν.Σιγά τα αίματα ρε μοβόρε.

 6. ΓΚ

  ολα καλα??ο χατζηγιαννης πηρε τα 10.000 ε???ντροπη σας,αθλιοι!!!

 7. γιανναρος

  χαχα!
  φωναζουν οι τεμπεληδες του δημου που δουλεψαν λιγο παραπανω στις γιορτες.
  απο το οχταωρο που κανουν οι 5 ωρες ειναι βολτες,ψωνια και καφεδακι.
  οποιος δεν μπορει να παει για ελιες και να φυγει απο τον δημο!

 8. Dim

  Να μας πουν πόσα πληρώνονται. Να μας αναρτήσουν τα ωράριά τους. Ντροπή τους που απειλούν και βρωμίζουν την πόλη χρονιάρες μέρες. Και επίσης να μας πουν, πόσοι απο το Δ.Σ. τους, πληρώνονται νυχτερινά και υπερωρίες και ααααααν τις εχουν κάνει ποτέ. Μικρή πόλη είμαστε. Βλέπουμε ποιοι δεν δουλεύουν και ποιοι είναι συνέχεια στα καφενεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.