Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Από εμπρησμό η πυρκαγιά στους Αμοργιανούς

Από εμπρησμό η πυρκαγιά στους Αμοργιανούς

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁΟι μάχες με τις φλόγες είναι αδιάκοπες το φετινό καλοκαίρι και στην Αιτωλοκαρνανία καθώς πυρκαγιές ξεσπούν σε καθημερινή βάση. Απόγευμα Κυριακής και ενώ μαίνεται φωτιά στο Μολύκρειο Ναυπακτίας, στους Ταξιάρχες Θέρμου η κατάσταση είναι υπό  έλεγχο ωστόσο η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη στους Αμοργιανούς Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας αν και είναι υπό ύφεση.
Η προσπάθεια των πυροσβεστών στους Αμοργιανούς γίνεται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καθώς η περιοχή της φωτιάς είναι σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο . Εναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και το ερπυστριοφόρο της Περιφέρειας δεν κατάφερε να ανοίξει πλήρως δρόμο μέχρι το μέτωπο ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι .
Οι επίγειες δυνάμεις, 21 άτομα με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούν με αυταπάρνηση ενώ συνδράμουν πυροσβέστες ακόμη και από τη Φωκίδα.
Ωστόσο οι πυροσβεστικές και τοπικές αρχές φέρονται προβληματισμένες καθώς όλα τα στοιχεία  δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό. Χθες το μεσημέρι στην περιοχή ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς με διαφορά ενός εικοσαλέπτου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου με χαρακτηριστικά οργανωμένου σχεδίου. H Προανάκριση της Πυροσβεστικής θα καταδείξει πάντως με σιγουριά τα αίτια.
Αναφορικά με το εύρος της καταστροφής, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150 στρέμματα δασικής έκτασης (με βελανιδιές, πουρνάρια, κουμαριές κ.α.)που έγιναν στάχτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.