Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

“Από κει που φύτρωσες” τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Η παράσταση “Από ‘κει που φύτρωσες” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με το Μικρό Θέατρο Αγρινίου, τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για λίγες παραστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και το Μικρό Θέατρο Αγρινίου μας προσκαλούν σε μια θεατρική παράσταση «Από ΄κει που φύτρωσες» που θα φιλοξενήσει το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, μια μετάκληση που ξεχωρίζει γιατί μιλάει στην καρδιά όλων και πραγματεύεται το πρώτο γάλα, τις πρώτες χαρές, τις πρώτες λύπες, τις αγωνίες, τους φόβους μη μοιάσουμε στη μάνα μας και τέλος στην απουσία της μάνας και τη θλίψη…

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Άκουσα κάποιον να λέει ότι στις ντοματιές που έχει στον κήπο του, για να μην τις πάρει ο άνεμος και σπάσουνε, βάζει, λέει, ένα πάσσαλο και τις δένει κιόλας. Αλλά δεν τις δένει με σύρμα. Τις δένει με ένα ύφασμα από μια παλιά φανέλα… απαλά… για να μην κάνει πληγή.
Κάπως αυτό μου φώτισε έναν άλλο δρόμο για την παράσταση!
Μετά σκέφτηκα ότι η φύτρα είναι “ίδια λέξη”- που λέει και η κόρη μου- με τη μήτρα. Η ιστορία αυτή δεν τελειώνει ποτέ… Δεν ξέρω… Θα δούμε…

Κατερίνα Καραδήμα

Η παράσταση βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που είναι οι ίδιες μάνες και μιλούν και για τη δική τους μάνα. Αλήθειες πικρές και γλυκές που παντρεύονται με την ποίηση, τη θρησκεία, τον ρεαλισμό, τον σουρεαλισμό, το σήμερα και το χτες και την καταπίεση μιας κοινωνίας που ξέρει να κουρδίζεται καλά σε ήχους σκληρούς.

Η ευθύνη του να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο φαίνεται να μην είναι και τόσο προσωπικό θέμα για όλους όταν κουβαλάς στην πλάτη σου άλλες γενιές, άλλες εποχές, άλλες μάνες, άλλες κοινωνικές δομές, άλλα πλαίσια, άλλες εμμονές.

Η παράσταση αυτή έρχεται να απελευθερώσει από μέσα μας σκέψεις και συναισθήματα που κάναμε και νιώσαμε για τη δική μας μάνα αλλά και αναμνήσεις και μυρωδιές που είχαν μείνει κάπου πίσω σε κάτι καθαροΔευτέρες, σε κάτι γιορτές, σε κάτι καυγάδες, σε κάτι βόλτες με το παλιό αυτοκίνητο, σε κάτι γλέντια, σε κάτι ύπνους κάτω απ’ την ίδια κουβέρτα.

Το πρώτο γάλα, οι πρώτες χαρές, οι πρώτες λύπες, οι αγωνίες, ο φόβος μη μοιάσω στη δική μου μάνα, η απουσία της. Πώς μέσα από τόση αγάπη, ξεφυτρώνει η σκληράδα, η καταπίεση, η απόγνωση, η θλίψη… Πώς το άνθος γίνεται αγκάθι και τι μένει στο τέλος.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά: Γιώργος Κρέτσης
Κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Βίντεο – Αφίσα – Τρέιλερ: Αντώνης Μίκροβας
Βοηθός σκηνοθέτη: Σπυριδούλα Κουμπούρη
Φωτογραφίες: Σπύρος Γιολδάσης

Παίζουν:

Αιμίλιος Αλεξανδρής, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Χρήστος Διονυσόπουλος, Ειρήνη Κοψαλή, Βαλεντίνα Φυλακτού

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά από 13 ετών και άνω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε;

Από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Διάρκεια: 90’ (Χωρίς διάλειμμα)

Πού;

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη

Προπώληση εισιτηρίων

Στο τηλέφωνο 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)
Δευτέρα: 8:30 – 15:30
Τρίτη – Κυριακή: 8:30 – 21:30

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Πλατεία Αριστοτέλους
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:00

Επικοινωνία

2315 200200

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.