Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Οκτώ τρόποι για να γλιτώσετε πρόσθετους φόρους

Οκτώ τρόποι για να γλιτώσετε πρόσθετους φόρους

Mε οκτώ τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης και να αποφύγουν πρόσθετους φόρους στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία:

1.Εισοδήματα παρελθόντων οικονομικών ετών. Πρόκειται για τη ”ανάλωση κεφαλαίου παρελθόντων ετών” με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να καλύψει την όποια πρόσθετη διαφορά στο φορολογητέο εισόδημα έχει προκύψει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων , επικαλούμενος δηλωθέντα εισοδήματα και έσοδα ακόμη και πριν από από 10,20,30 ή και περισσότερα χρόνια.

2.Πραγματικά εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν από τον ίδιο φορολογούμενο , τη σύζυγο του και εξαρτώμενα μέλη του και τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο όπως η η αποζημίωση λόγω απόλυσης από τη εργασία , τα επιδόματα ανεργίας, τοπ ΕΚΑΣ , τα κέρδη από μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια οι τόκοι από REPOS, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, οι τόκοι από καταθέσεις στις τράπεζες , τα επιδόματα επικινδυνότητας κλπ.

3.Χρηματικά ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα κατά τις ισχύουσες διατάξεις. Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα το εφάπαξ που έλαβε ο φορολογούμενος ως συνταξιούχος, μια αποζημίωση που εισέπραξε από την ασφαλιστική εταιρεία κλπ.

4.Τα έσοδα που εισέπραξε ο φορολογούμενος από τη πώληση περιουσιακών στοιχείων του. Λαμβάνονται υπόψη τα ποσά από την πώληση ακινήτων, αυτοκινήτων, κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας κλπ. Από το τίμημα πώλησης αφαιρείται το κόστος απόκτησης, δηλαδή το τίμημα που καταβλήθηκε για την αγορά του περιουσιακού στοιχείου.

5.Χρηματικά ποσά που εισήγαγε στην Ελλάδα ο φορολογούμενος είτε σε ευρώ είτε σε συνάλλαγμα εφόσον η απόκτηση τους στο εξωτερικό δικαιολογείται.

6.Δάνεια από τράπεζες, συγγενείς ή τρίτους.

7.Ποσά είτε από δωρεές είτε από γονικές παροχές.

8.Κέρδη από λαχεία, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, Προκαθορισμένο στοίχημα κλπ τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.