Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

«Απογραφόμαστε  στο Αγρίνιο- Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει»

«Απογραφόμαστε  στο Αγρίνιο- Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει»

Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού-κατοικιών έχει ξεκινήσει και ήδη απογραφείς από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επισκέπτονται νοικοκυριά του Δήμου Αγρινίου.  Ο τρόπος είναι απλός, ασφαλής αλλά για την ομαλή ολοκλήρωση της απογραφής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των πολιτών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας λόγω πανδημίας, οι απογραφείς παραδίδουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν κωδικό αριθμό που  αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο νοικοκυριό προκειμένου ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής. Για όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, ο απογραφέας αναλαμβάνει την απογραφή τους με τη μέθοδο «πόρτα πόρτα».

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, φέρουν ειδική κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, ζήτημα όχι μόνο τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Η απογραφή μετράει γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απογραφόμαστε  στο Αγρίνιο. Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουμε το μέλλον  του τόπου μας. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.

Δείτε  video  σχετικά με την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών:

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Και λιγο ευγενεια στα παιδια που σας απογραφουν,σπουδαγμενοι ανεργοι ειναι που θα παρουν ψιχουλα για τις ωρες που αφιερωνουν.

 2. Ανώνυμος

  ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ.

 3. Δημήτρης

  Ναι για την ανεργία ο δήμος φταίει. Όχι η κυβέρνηση. Τουρισμός και φοιτητές είναι πλέον η οικονομία της Ελλάδας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα από τα δύο

 4. Ανώνυμος

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΣ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.