Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αποκατάσταση του Φώτη Ντζιμάνη και δια ανακοινώσεως απο το Αρχηγείο της Αστυνομίας

Αποκατάσταση του Φώτη Ντζιμάνη και δια ανακοινώσεως απο το Αρχηγείο της Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμερα ανακοίνωση η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αγρινιώτη Αντιστράτηγου (ε.α.) Φώτη Ντζιμάνη.

Η υπόθεση του Φώτη Ντζιμάνη είναι γνωστή και έχει κινηματογραφικά χαρακτηριστικά .

Μετά από μια σημαντική σταδιοδρομία με πολλές επιτυχίες κατηγορήθηκε άδικα ότι διέπραξε συγκεκριμένα αδικήματα κατά έτη 2011-2012, όταν υπηρετούσε ως Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να προφυλακιστεί σε μια εξέλιξη που σόκαρε τότε το Αγρίνιο.

Στη συνέχεια ο Φώτης Ντζιμάνης αθωώθηκε με δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις , επέστρεψε στο Σώμα, διατέλεσε μέχρι και Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και αποστρατεύθηκε πρόσφατα με το βαθμό του Υποστρατήγου. Δικαιώθηκε δηλαδή πανηγυρικά αν και αδίκως υπέστη πολύπλευρο προσωπικό κόστος.

Πέραν της ουσιαστικής αποκατάστασης  το Αρχηγείο της Αστυνομίας  προβαίνει σήμερα και στην…τυπική προβαίνοντας στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αντιστράτηγου (ε.α.) Ντζιμάνη Φώτιου του Δημητρίου.

Ο προαναφερόμενος αθωώθηκε με δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, για τα αδικήματα:

  • της άμεσης συνέργειας στο έγκλημα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και την επίτευξη οικονομικού οφέλους των μελών της,
  • της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση,
  • της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και
  • της ψευδορκίας μάρτυρα.

Τα αδικήματα αυτά είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε τα έτη 2011-2012, όταν υπηρετούσε ως Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου ε.α. Αξιωματικού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.