Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Superfast 11 ανοιχτά του Μεσολογγίου

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Superfast 11 ανοιχτά του Μεσολογγίου

Περιπέτεια για τους επιβάτες του πλοίου Superfast XI που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα- Ιταλία. Το πλοίο ξεκίνησε το μεσημέρι από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την αναχώρησή του και ενώ βρισκόταν ανοικτά του Μεσολογγίου το πλοίο υπέστη μπλακ άουτ.

Σαν αποτέλεσμα έσβησαν όλες οι μηχανές και τα φώτα, λόγω του μπλάκ άουτ και μόνο τα φώτα ασφαλείας έμειναν ανοιχτά.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 176 επιβάτες και το πλήρωμα.

Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες πως η βλάβη θα αποκατασταθεί με ίδια μέσα και το πλήρωμα ξεκίνησε άμεσα τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Το πλοίο έχει αυτοματισμούς, τόσο όταν βρίσκεται σε διαδικασία πρόσδεσης, όσο και όταν είναι εν πλω. Ταξιδεύε με 27 μίλια όταν οι αισθητήρες εντόπισαν ένα προβλημα. Εκαναν shut down όπως είναι προγραμματισμένο για να μην υπάρξει βλαβη. Οι μηχανικοί ξεκίνησαν την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο διαδικασία για την επανεκκίνηση των συστημάτων. Στο πλοιο δούλευαν σε όλο αυτό το διάστημα τα εφεδρικά φώτα. Ο καιρός είναι καλός και επικρατεί ηρεμία στους επιβάτες.

Πολύ κοντά του βρίσκονταν το «αδελφό» Superfast που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα – Μπάρι, αλλά δεν χρειάστηκε να σταματήσει ή να παρέμβει καθώς η κατάσταση ελέγχεται από το πλήρωμα του Superfast XI.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο συνεχίζει πλέον κανονικά το ταξίδι του προς την Ηγουμενίτσα που είναι το επόμενο λιμάνι του δρομολογίου του.

protothema.gr – Μηνάς Τσαμόπουλος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.