Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

“Αποκρυσταλλωμένες θέσεις” για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ζητά από Παπαδόπουλο ο δήμος Μεσολογγίου

Η φωτό συνοδεύει την ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου
Η φωτό συνοδεύει την ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου

Ο κ.Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και επικεφαλής αυτοδιοικητικής παράταξης που στηρίχτηκε από το κυβερνών κόμμα στο δήμο Μεσολογγίου, είναι πλέον ο (προσωρινός υποτίθεται) διοικητής των Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου. Ο κ.Παπαδόπουλος που ήταν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης της διοικητικής αποσύνδεσης των δύο νοσοκομείων καλείται πλέον από τη δημοτική αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:

Ζητούνται αποκρυσταλλωμένες θέσεις για την Υγεία κ. Παπαδόπουλε

Η αποσύνδεση των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου αποτέλεσε καθολικό αίτημα φορέων και τοπικών κοινωνιών, που μάλιστα εκφράσθηκε με παν-αιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο την 27η Ιανουαρίου 2016 στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και του συνόλου των θεσμικών εκπροσώπων της Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα χρόνο σχεδόν αργότερα, με την υπ. αριθμ Πράξη:  8η της 6-3-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας – Νοσηλευτικών Μονάδων Αγρινίου – Μεσολογγίου, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε η Πρόταση για τις νοσηλευτικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας στην οποία αναφέρεται ακριβώς «Έχοντας υπόψη την υφιστάμενη κοινωνική, οικονομική και ανθρωπογεωγραφική κατάσταση του νομού Αιτωλ/νίας και στα πλαίσια του σχεδιασμού του νέου χάρτη υγείας, προτείνεται η αυτονόμηση – ανεξαρτητοποίηση των δυο νοσηλευτικών μονάδων Αγρινίου – Μεσολογγίου και κατ’ επέκταση η αποσύνδεσή τους»

Ερωτάται ο Διοικητής –πλέον – του  Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας – Νοσηλευτικών Μονάδων Αγρινίου – Μεσολογγίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος:

  • Παρέδωσε ή εισηγήθηκε την ανωτέρω απόφαση στον Υπουργό κ. Ξανθό κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πάτρας;
  • Τι προτίθεται ο ίδιος να κάνει για την προώθηση και υλοποίησή της από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;
  • Δεσμεύεται για τα παραπάνω ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίοςκατέθεσε προς ψήφιση την ανωτέρω πρόταση στο Δ.Σ.;

Οι διευκρινήσεις θεωρούνται απαραίτητες για την αποκρυστάλλωση θέσεων και απόψεων για τα ζωτικά ζητήματα της Υγείας, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.