Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Aπορρίμματα του Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου;

homateri-630x346Το ερώτημα αν θα δεχθεί ή όχι απορρίμματα του δήμου Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου καλείται να απαντήσει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Ως γνωστόν, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ανεστάλη προ ημερών λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί με αποτέλεσμα να κατατεθεί αίτημα για μεταφορά απορριμμάτων στους τρεις υπόλοιπους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, Στράτου, Παλαίρου και Ναυπάκτου.
Το αίτημα στο ΦΟΣΔΑ Στράτου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και συγκεκριμένη ποσότητα απορριμμάτων. Στο Μεσολόγγι ωστόσο κάνουν λόγο για προσωρινή μεταφορά έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Πιθανότερο πάντως ενδεχόμενο φαντάζει η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας της Ναυπάκτου.
Το συμβούλιο του ΧΥΤΑ Στράτου αναμένεται να εξετάσει όλες τις παραμέτρους .Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ο όγκος απορριμμάτων που μπορεί να δέχεται κάθε έτος ο ΧΥΤΑ Στράτου είναι 56.000 τόνοι και ημερησίως 160 τόνοι. Δέχεται περίπου 36.000 με 38.000 τόνους το έτος και 100 περίπου τόνους ημερησίως. Με βάσει αυτές τις ποσότητες εκτιμάται πως θα λειτουργήσει για επτά χρόνια ακόμη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.