Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Αποσφραγίστηκε η πηγή του Κεφαλοβρύσου, προσεχώς πόσιμο νερό στο Αιτωλικό

Αποσφραγίστηκε η πηγή του Κεφαλοβρύσου, προσεχώς πόσιμο νερό στο Αιτωλικό

Aπό τη δημοτική αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίο έγινε γνωστό πως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έκανε δεκτό το  αίτημα αποσφράγισης της πηγής Κεφαλοβρύσου, για περαιτέρω διαδικασίες βελτίωσης, επεξεργασίας του νερού προς χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Μεσολογγίου, το έργο που καθιστά το νερό του Αιτωλικού πόσιμο, έχει τελειώσει από τον Αύγουστο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε εξέλιξη είναι και το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της ανατολικής συνοικίας (σταθμός Αιτωλικού) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου:

Με ωριμότητα και διακριτικότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, ο Δήμος λειτουργεί τις εγκαταστάσεις για πέντε μήνες, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των συστημάτων χωρίς αυτό να επηρεάζει την υδροδότηση των κατοίκων με οποιοδήποτε τρόπο.

Μετά από συνεχείς αναλύσεις, υποβλήθηκε αίτημα αποσφράγισης της πηγής, το οποίο έγινε δεκτό, ώστε η διαδικασία να περάσει στο τελευταίο στάδιο πριν τον τελικό στόχο που είναι ένας.

Πόσιμο νερό στο Αιτωλικό, με ασφάλεια και συνέπεια, όσος χρόνος κι αν χρειάσθηκε. Με τον τρόπο αυτό, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.

Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της ανατολικής συνοικίας (σταθμός Αιτωλικού) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ ώστε το βασικό θέμα της ποιότητας του νερού που επί χρόνια ταλάνιζε την κοινωνία και αποτελούσε αντικείμενο ακόμα και πολιτικής εκμετάλλευσης να λυθεί οριστικά.

Η ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων με τα συνοδευτικά τους έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν κάλυψε τόσο την αύξηση της παροχέτευσης στο δίκτυο όσο και την ανάγκη για ακόμη καλύτερη ποιότητα νερού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.