Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αποστάσεις Ένωσης Εισαγγελέων από την Ένωση Δικαστών για τον Μάριο Σαλμά

Αποστάσεις Ένωσης Εισαγγελέων από την Ένωση Δικαστών για τον Μάριο Σαλμά

Ένωση Εισαγγελέων: Ο Μ. Σαλμάς είχε δικαίωμα να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του Η Ένωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της εμφανίζει τον πρώην υπουργό, Μάριο Σαλμά, να επικοινωνεί με «κόσμιο τρόπο» με τον Εισαγγελέα.

Χαμηλούς τόνους κρατει η Ένωση Εισαγγελέων σχετικά με την χθεσινη καταγγελία των συναδέλφων τους δικαστών για την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμα στον πρόεδρο και τον εισαγγελεα του τμήματος που χειριζόταν την μήνυση του.

Η Ένωση Εισαγγελέων κάνει ένα βήμα πίσω από την Ένωση Δικαστών, κάνοντας λόγο για “φερομενη παρέμβαση” και εμφανίζοντας τον Μάριο Σαλμά να επικοινωνεί με τον εισαγγελεα με «κόσμιο» τρόπο, ζητώντας την επίσπευση της υπόθεσης του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων,η οποία με προσεκτικό αλλα εμμεσο τρόπο, δείχνει τη διαφωνία της με την χθεσινή δημοσιοποίηση του θέματος, έχει ως εξης:

Σχετικά με τη φερόμενη ως «παρέμβαση» βουλευτή σε εισαγγελέα για εκκρεμή ποινική υπόθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διασαφηνίζει ότι πράγματι ο συγκεκριμένος βουλευτής επικοινώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο Εισαγγελέα και με κόσμιο τρόποζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης με εγκαλούντα και παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας τον ίδιο, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παρεμπίπτον ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε δε ότι, κατά τον ΚΠΔ, γνώση της πορείας της δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο αυτό, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι (ύποπτος, κατηγορούμενος και αυτός που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας), προσερχόμενοι είτε οι ίδιοι, είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο αρμόδιο γραφείο της εισαγγελίας.

Όταν δε οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας διαχρονικά παραπονούνται δημόσια για καθυστερήσεις στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης,να γνωρίζουν ότι είναι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής τους συμπεριφοράς προς τη δικαιοσύνη, που εκδηλώνεται με τη μη πλήρωση των οργανικών κενών, την έλλειψη υποδομών, την απουσία γραμματειακής υποστήριξης και τη δημιουργία περαιτέρω άσκοπης ποινικής ύλης.

Καλούμε τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου να επιδεικνύουν έμπρακτα, όπως άλλωστε έχουν συνταγματική υποχρέωση, τον ενδεδειγμένο σεβασμό και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, να θωρακίζουν την ανεξαρτησία της ,να λαμβάνουν ειλικρινή και όχι προσχηματικά μέτρα για την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμισή της και να μην παρεμβαίνουν με κανένα τρόπο, όπως όταν νομοθετούν με κρυπτοαμνηστευτική στόχευση, για εκκρεμείς υποθέσεις».

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.