Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Αποστάσεις Ξανθού (ΣΥΡΙΖΑ) για τις «VIP ΜΕΘ»: Κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα

Αποστάσεις Ξανθού (ΣΥΡΙΖΑ) για τις «VIP ΜΕΘ»: Κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα

Ο Ανδρέας Ξανθός, τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από τις καταγγελίες του κόμματός του περί ρεζερβέ ΜΕΘ για υψηλά πρόσωπα.

Μιλώντας στο δελτίο του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570, μέσα σε συνθήκες μνημονίων, ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωση. Για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για vip ΜΕΘ είπε:

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Πλεύρης: «Ελεεινό ψεύδος η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha, στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα καταγγέλθηκαν περί «επιλογής ασθενών» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ.

»Άρα, αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε», είπε ο υπουργός στον παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλονται γιατροί που δίνουν αγώνα αυτή τη στιγμή ότι δήθεν είναι σε συνεννόηση με κάποιους τρίτους για να κρατούν κλίνες ΜΕΘ και ότι παίρνουν εντολές από πολιτικούς προϊστάμενους για το ποιοι ασθενείς θα μπουν και ποιοι δεν θα μπουν.

»Όσοι κάνουν αυτές τις καταγγελίες, μάλλον έχουν συνηθίσει να μη βρίσκονται σε χώρους εργασίας που δίνουν τη μάχη οι γιατροί, αλλά να βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Οφείλω να πω ότι πληροφορήθηκα πως πήρε απόσταση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από τις συγκεκριμένες καταγγελίες και είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ακριβώς γιατί είναι γιατρός».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.