Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Aποσύρεται ο Τραπεζιώτης απο τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αγρινίου

Aποσύρεται ο Τραπεζιώτης απο τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αγρινίου

Eπιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που διακινήθηκαν επίμονα τις τελευταίες ημέρες περί αποχώρησης του Δημήτρη Τραπεζιώτη από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αγρινίου στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Πριν λίγα λεπτά ο κ. Τραπεζιώτης προέβη σε σχετική δήλωση.

Η ανακοίνωση Τραπεζιώτη μπορεί να χαρακτηριστεί καταπέλτης για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς υποστηρίζει  « ότι συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας δεν επιθυμούσαν την ενοποίηση του Δημοκρατικού χώρου με τη δημιουργία ενός τέτοιου Ανεξάρτητου εκλογικού Συνδυασμού».

Υποστηρίζει πως « παράγοντες μανιακοί της εξουσίας και δημόσια πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας  εργάστηκαν  συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της ανωτέρω προσπάθειας, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσωπικοί και πολιτικοί τους σχεδιασμοί».

Με νόημα αναφέρει ως ” κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό”.

Επιφυλάσσει και μήνυμα προς τον Θάνο Μωραΐτη  χωρίς να τον κατονομάζει: « Βλέπετε κύριε Υπουργέ όταν εσείς εισέρχεσθε εγώ εξέρχομαι και  έτσι για μια ακόμα φορά δεν θα συναντηθούμε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα στεναχωρηθείτε γιατί δεν θα μείνετε μόνος σας, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας αλλά μόνο μ’ αυτούς  γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και θυμούνται. Εύχομαι η επιλογή και η τοποθέτηση Πολιτικού από το παλιό εκτεθειμένο πολιτικό σύστημα  σε υπουργικό θώκο να μην αποβεί μοιραία αντιστρέφοντας τους όρους και αντί για την επιδιωκόμενη διεύρυνση να οδηγήσει σε τακτικές παρελθόντος».

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Τραπεζιώτη:

Η ΑΝΑΙΔΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ Ή  Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ-  ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ; ΜΑ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ

Πριν μερικούς μήνες απηύθυνα μαζί με τους συνεργάτες μου – δημοτικούς συμβούλους, μια πρόταση – πρόσκληση για τη δημιουργία ενός ευρέος Δημοκρατικού και Προοδευτικού Μετώπου που θα συμμετείχε ως Ανεξάρτητος εκλογικός Συνδυασμός, μακράν των κομματικών σκοπιμοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας δεν επιθυμούσαν την ενοποίηση του Δημοκρατικού χώρου με τη δημιουργία ενός τέτοιουΑνεξάρτητου εκλογικούΣυνδυασμού, αλλά προωθούσαν την εγκατάσταση στην περιοχή μας μιας νέας μορφής πατρωνίας με την επιλογή και πολιτική υποστήριξη προσώπων τα οποία με την εκλογή τους θα ανταποδώσουν την παροχή στους υποστηρικτές τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και διευκολύνοντας τις υποθέσεις τους.

Επίσης, παράγοντες μανιακοί της εξουσίας και δημόσια πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας  εργάστηκαν  συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της ανωτέρω προσπάθειας, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσωπικοί και πολιτικοί τους σχεδιασμοί.Ακόμη, πρόσωπα που απολαμβάνουν  έμμισθες θέσεις και αξιώματα και  ευλόγως αξιώθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω προσπάθεια, ήταν αυτά που κυρίως και πρωτίστως  υπονόμευσαν ή  αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ΄αυτή.

Επειδή είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό.

Επειδή με την τοπική αυτοδιοίκηση είχα πάντα μία σχέση πάθους και αλήθειας και προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθώ στην εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες και στις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από αυτήν με εντιμότητα, πληρότητα και επάρκεια.

Επειδή η συμμετοχή μου στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν ούτε φιλοδοξία ούτε ματαιοδοξία, αλλά μία βαθιά εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις και την εμπειρία μου, που απέκτησα από τη συμμετοχή μου στους θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους με μία οραματική σκέψη για την περιοχή μας και με ιδέες που είχαν το στοιχείο της καινοτομίας.

Επειδή, όντας συνεπής στη μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν ανέχομαι η υποψηφιότητά μου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να ενταχθεί στουςπροσωπικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς τοπικών παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων που κατέχουν μάλιστα αξιώματα και εμφανίζονται με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Πρωτέα – Ιανού, να προωθούν τα προσωπικά τουςσυμφέροντα και τις ιδιοτελείς τους επιδιώξεις,  με υπόγειες διαδρομές,  ανίερες συμμαχίες και μεθοδεύσεις.

Για τους λόγους αυτούς δεν επιθυμώ και δεν αποδέχομαι την πρόταση να συμμετάσχω ως υποψήφιος δήμαρχος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστώ εκ βαθέων όσους μου πρότειναν να είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συστρατευθούν μαζί μου και τους διαβεβαιώ ότι δεν θα πάψω να συνεργάζομαι μαζί τους και να προσφέρω τις σκέψεις μου, τις προτάσεις μου και την εμπειρία μου για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους Σταύρο Καμμένο, Λεωνίδα Διονυσόπουλο, Ανδρέα Γκορόγια και Αθανάσιο Κοντονάσιο για την υποστήριξή τους στο πρόσωπό μου και την έντιμη και ειλικρινή σχέση που είχαν μαζί μου καθώς και με την υπόθεση της τοπικής αυτοδικοίκησης στην κοινή μας προσπάθεια να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο Αγρινίου και να υπερασπιστούμε το τοπικό δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους βουλευτές Γεώργιο Βαρεμένο και  Μαρία Τριανταφύλλου για την υποστήριξη που μου παρείχαν.

Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον πρώην Δήμο Θεστιέων για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα. Προσωπικά δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητά μου της μαχόμενης δικηγορίας και παράλληλα θα συμμετέχω στην πολιτική ζωή ως ενεργός πολίτης. Είμαι βέβαιος ότι η δημοτική μας παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση των δημοτικών συμφερόντων, θα συνεχίσει την πορεία της κόντρα στους μηχανισμούς της διαφθοράς και της συναλλαγής. Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η αναιδής φιλοδοξία της μετριότητας, η τυχοδιωκτική συναλλαγή, η αλλοτριωτική εξαλλαγή προσώπων και οι πολυσχιδείς μηχανισμοί που επιβιώνουν διαχρονικάείναι τεκμήριο αδιάσειστο  παρακμής και όλοι μας, ο καθένας με τα όπλα του, πρέπει να αντισταθούμε.  Ήρθε η ώρα των πολιτών…..

Προσωπικά ΕΞΟΔΟΣ. Βλέπετε κύριε Υπουργέ όταν εσείς εισέρχεσθε εγώ εξέρχομαι και  έτσι για μια ακόμα φορά δεν θα συναντηθούμε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα στεναχωρηθείτε γιατί δεν θα μείνετε μόνος σας, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας αλλά μόνο μ’ αυτούς  γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και θυμούνται.

Εύχομαι η επιλογή και η τοποθέτηση Πολιτικού από τοπαλιό εκτεθειμένο πολιτικό σύστημα  σε υπουργικό θώκο να μην αποβεί μοιραία αντιστρέφοντας τους όρους και αντί για την επιδιωκόμενη διεύρυνση να οδηγήσει σε τακτικές παρελθόντος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Άμα είχες ρεύμα οπως λέγαμε παλιά θα συνέχιζες, τώρα είδες ότι παίρνεις μονοψήφιο και σου φταίνε οι άλλοι…όσο αφορά τους υπόλοιπους συριζαιους πρέπει να καταλάβουν ότι δυστυχώς για αυτούς με τις ευλογίες του αρχηγού τους, κουμάντο θα κάνει το παλιό ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Αυτοί θα μπουν στο περιθώριο και θα καταλήξουν σε κανένα κομματικό συνδυασμό τύπου ΛΑΕ ή ΠΛΕΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ για να το ξαναπαιξουν πάλι αριστεροί…

 2. pasok 74

  EΡΧΟΜΑΣΤΕ. Και θα ερχόμαστε ξανά και ξανά. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει ρε. Και ξυδάκι σε όλους που πονάνε!!!

  Τ.Μ

 3. Αναρχοκαπιτάλας

  @pasok74 όσο υπάρχει κόσμος που τα ξύνει στο δημόσιο και θέλει να διορίσει τα παιδιά του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα πεθάνει. Στο Δήμο Αγρινίου όμως με τη Σταρακά δεν φτάνει!

 4. Κωστας Μαραγιαννης

  Δημητρη,όπως παντα στεκεσαι πολύ ψηλά! Καλή συνέχεια στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που ξέρεις να τους δίνεις υπηρετώντας ανιδιοτελώς τα συμφέροντα των πολιτών. Έδειξες αξιοπρέπεια και περηφάνια!

 5. Ανώνυμος

  ΤΟ ΧΙΛΙΟΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ.ΟΣΟ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ….CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.